Viva La Brazilia

 

Sambans, djurens och naturens, flippisarnas (vi har redan börjat kalla dem det; flip-flopen), och de stora leendenas land. Och fotbollens. Nu är vi här.Viva la Brazilia.

 

Efter dryga dygnet på resande fot med allt från sällskap med tatuerade isländska (måste det väl ha varit?) bandmedlemmar, till ett frenetiskt kortspelande och Lonely Planet planerande promenerade vi med våra backpackerväskor på ryggen och handbagageväskor på magen ut i den fuktigt stekande värmen. De första stegen på brasiliansk mark tog oss till busshållplatsen som strax stolt presenterade buss 306 med en stirrig chaufför ("tjaskige chauffören") och en auktoritär ung- till medelålders (eventuellt selfietagande) bussbetalningsansvarig ("taskige Tage"). På vägen in mot de centralare delarna av Manaus tog vi vägen förbi den kommande VM-arenan och passade på att konstatera att inte mycket är som hemma. Viva la Brazilia.

 

Manaus är en stad "mitt i Amazonas" med 2 miljoner människor, konkava vägar och ett mycket varierande väder. Det var härifrån vi skulle hoppa på den dygnslånga båtturen på Amazonasfloden. Båten tar oss till en stad som heter Santarém, där vi kommer möta upp helsingborgskvinnan Annika. Annika driver ett företag som bedriver djungelturer i Amazonas vildvuxna djungel. Passande, eftersom djungelturer i Amazonas vildvuxna djungel passar oss lika bra som hängisar (hängmattor) passar brasilianare ("alla" brasilianare äger en hängmatta., de säljs överallt och finns i alla möjliga färger och varianter). Eller handen i handsken. Nu är alltså nästa mål Amazonas. I elva dagar. Awesome. Viva la Braxilia.

 

Både "dyngiga damen" och "roande Roberto" underhöll oss på sitt sätt, men det var när vi presenterades för en ståtlig kvinna som vi förstod att vi hittat rätt. Alla har såklart både hört talas om Robinho, Gervinho och Ronaldinho, men denna kvinna hade döpts till det lite annorlunda namnet Golfinho. Golfinho är en ståtlig dam med plats för många människor i sitt stora inre. Golfinho är enorn och väger sjukt mycket. Golfinho är kvinnan som vi kommer att umgås med i dryga dygnet. Golfinho är båten som vi, just nu faktiskt, åker på, Viva la Brazilia.

 

Viva la Brazilia.

 

 

Bra hängmattehäng

 

 

Bra hängmattehäng 2

 

 

Fåglarna uppträdde som om de vore gamar