Tre kurser klara!

 

Advance Course, Emergency Course och Rescue Course, check. Bara Divemaster Course kvar. Kommer dock ta ett par veckor att fixa den.

 

Lite nya saker som har hänt sedan sist: Jag har dykt, skrivit teoriprov, läst en massa i teoriboken, gjort läxa, blivit av med teoriboken, blivit av med läxan. Bull. ”AC-amerikanen” har börjat fundera i banorna att överskrida sin visumstid och helt enkelt betala böterna (ja, han tar för givet att det inte är några problem, bara att betala) han kommer få. Ganska skön snubbe ändå, haha. Den andra amerikanen på mitt rum konstaterade häromdagen att om USA vill kan de sönderbomba (han valde dock ett betydligt grövre ord än så) Sverige vilken dag på året som helst. Jaha, vad skall man svara på det?

 

Den senaste kursen har varat i två dagar och har såväl inkluderat både teori-, samt praktiklektioner. Mest handlade kursen om att kunna rädda dykare med olika problem.  Dykare som varit panikslagna, aggressiva, medvetslösa, med och utan utrustning, både under och över vattennivån. Sista båtturen var lite av en mardröm för mig. Plötsligt utan förvarning hörde man folk från vattnet skrika att de behövde hjälp, då skulle jag på ett lämpligt sätt ta dem till säkerhet på båten. Detta hände typ trettio gånger (ja, jag överdriver) för mycket. De gillade att driva med mig, men jag antar att jag hade gjort detsamma. En annan sak som var lite jobbig var när en snubbe precis kom upp ur vattnet, och iscensatte att hans buddy (dykarkompis) var borta. Då skulle jag leda hela båten för att hitta honom, detta inkluderar att ge de orutinerade dykarna spanaruppdrag, de lite mindra rutinerade snorkeluppdrag och de rutinerade dykuppdrag. Jag skall be folk på båten förbereda syrgastuber, komma på ett slags ”vi avbryter sökandet läte”, kontakta andra båtar (detta gjordes dock inte på riktigt, naturligtvis…), menmen, dykaren hittades och jag fick ombord honom på båten där han plötsligt, av en ”slump” tillfrisknade onaturligt snabbt =) ’

 

Ja, vad har mer hänt sen sist? Jag har fått en kattkompis. Han är riktigt skön. Han satt i mitt knä och vi käkade frukost tillsammans. Han är galet hårig.

 

Nästa uppdatering av hemsidan kommer att inkludera bilder. Nice, har återigen blivit lovad från koreanen att få lite bilder av honom från Kuala Lumpur, får se om fallet blir så denna gång =)

 

Imorgon kommer jag hyra moppe och köra lite på ön. Får hoppas det går bättre än förra gången jag körde moppe i Thailand ;) So long!