Traktorkörning

 

Anser ni att en Porsche har bra acceleration? Anser ni att en Ferrari har bra acceleration? Anser ni att en Lamborghini har bra acceleration? Då skall ni testa Bryans traktor ;)

 

En rolig sak som hände idag var att när vi skulle hem hade den ordinarie busschauffören fastnat på väg tillbaka till farmen (var ute och körde lite), så någon vikarierande random snubbe var chaufför, men han visste inte ens hur man startade bussen och när han växlade (eller om det växlas automatiskt eller hur det nu funkar…) kändes det som hela bussen skulle gå sönder! Tur det bara var några hundra meter…


Snackade lite med Robert (Rooney) igår, frågade om han gillade avokado och tänkte väl egentligen fråga efter något recept eller tips på vad man kan använda avokado till. Jag fick det roliga svaret att han inte gillade avokado, eller det visste han egentligen inte, för han hade aldrig smakat. Lite lustigt är det allt, att när man har jobbat med fruktplockningen i tjugofem år, att man aldrig har smakat en avokado. Avokadosäsongen varar väl typ tre fyra månader per år, så han har plockat ett gäng avokado i sina dagar, men aldrig smakat en. Spännande, han slutar aldrig att förvåna mig, han är skön! Har tagit detta som min lilla mission, att jag skall få honom att smaka en avokado! Kommer ta med mig en hemifrån som är mogen (tar en varje dag och lägger på mogning, så tar en varje dag när jag kommer hem, nice…) och bjuda på honom på en av våra [småkå]! Småkå (uttalningen, vet ej hur det stavas) är ett annat ord för break, det vill säga rast. Trycker man upp en sked med avokado i huvudet på honom kan han väl inte säga nej?

 

Målet är att varje person, dagligen, skall plocka två stora tunnor med avokados. Varje tunna väger 500 kilo fylld med avokado, vilket med lätt matematik innebär att målet är att varje person skall plocka ett ton avokado per dag. Jag har jobbat på farmen i typ 10 dagar (??), vilket innebär att jag har plockat typ tio ton avokado. Om någon person orkar, kan ni kanske räkna ut hur mycket avokado en person (i vikt naturligtvis) som årligen jobbar tre månader med avokadoplockning har plockat, de senaste 25 åren? Publiceras gärna i gästboken, bör vara tämligen lätt matte… Typ 20 (dagar per månad) *1 (ton avokado per dag) *3 (månader per år) *25 (år)? Så blir svaret i hur många ton, eller?

 

Bryan lärde mig att köra traktor igår, killen håller vad han lovar! Han är riktigt skön, vet vad han jobbar som nu också! Den gången han var med mig och plockade avokado var bara en engångsföreteelse, vanligtvis kör han och hämtar alla tunnor med avokados från grupperna som plockar dem! Därav att man alltid hör honom gasa omkring på fordonet! Just det ja, jag lärde mig köra traktor! Ett himla drag! Lägger man i den grova varianten av växel (den höga växeln, kan välja på den och på den meslåga) så har den ett himla acc (ax)! Sjukt roligt i alla fall, körde inte så långt, körde lite rakt fram och bakade tillbaka sen, men skoj var det i alla fall!

 

Igår lirade jag poker på hotellet! Det är gratis pokerturneringar varje måndag och torsdag tror jag det är. Har varit med en gång tidigare, men berättade inte om det, för åkte ut ganska tidigt så det var inget kul. Men denna gång gick det bättre! 20-24 (vet ej riktigt) startande och jag slutade tvåa, vilket innebar en barcheck på 25 dollar. Gött, hade varit kul att bränna den direkt efter turneringen och gå och lägga sig sen, men pallade inte helt enkelt =) Pokerkunnandet bland spelarna var inte speciellt stort, då en av kvinnorna som var med trodde att det var black jack vi spelade. Efter tredje gången när hon försökte ta markerna i mitten efter en avslutad hand, fast hon hade förlorat (hon var asnitad också, hon hade minsann och dag druckit hela dagen) lackade hon och gav bort sina marker till snubben till vänster och drog ut. När hon dragit delade vi alla upp markerna. Det var ett par andra som inte heller kände till reglerna, men de fick det förklarat för sig och spelade sedan vidare. Kanske inte så speciellt mycket att skryta om att man kom tvåa, men fick iaf lite pengar i baren (skall dela med Dominic och Alex i dagarna), Alex kom tvåa i torsdags och då bjöd han mig och Dominic. Så nu är det bara Dominics tur att bjuda tillbaka vid tillfälle ;)

 

Kommentarer, någon?

 

 

Regnade lite igår, det var blött...