Tatueringar

 

Har passat på att se, med största sannolikhet, en av de största förnedringarna i rugbysammanhang någonsin i Queenslands historia. Okej, det var lite grovt, men detta säljer. Fråga Aftonbladet. Trots att Big Johns Atherton Roosters lyckades hålla nere siffrorna till 4-46 i baken, var det verkligen spel mot ett mål (heter de här stolparna verkligen mål?) hela matchen, och det bör absolut tilläggas att resultatet inte speglade matchen. Det får Roosters vara nöjda med. Johns avskedsmatch blev väl kanske inte helt som planerat, men det viktiga är att ha roligt, eller hur var det nu igen?

 

På tal om John, när han skulle dra under söndagen med bussen som skulle gå halv fyra kom den aldrig. Varför inte? Jo, helt enkelt för att den inte skulle gå halv fyra. Den enda bussen som går på söndagar går halv tio på morgonen, så det innebar helt enkelt att John fick stanna ytterligare en natt. Tur att han bokade flyget till måndagen och inte till söndagen.

 

Har fått ihop en liten planering av resterande tid som är kvar på resan nu. Denna planering innebär, tyvärr, att jag kommer att sluta jobba på Howe Farming, samt att jag kommer flytta ifrån Atherton och därmed lämna min kära vänner. På torsdag morgon kommer jag att stå nere vid busstationen och hoppa på den buss som lämnar Atherton halv tio (det skulle Big John ha gjort…) för destination Cairns. I Cairns har jag planer på att åka ut på revet för att fiska lite samt åka ut en dag på regnskogssafari. Söndag morgon (väldigt tidigt) lyfter ett plan med destination Sydney med mig ombord och på tisdag morgon hoppar jag på ett nytt plan som kommer ta mig till Tasmanien. Om vi börjar med Sydney har jag väl ungefär en av mina två dagar planerade och det är surfning på Bondi Beach (håller alla tummar och tår och tar i träd och jinxar inte på att det är bra surfväder, eller i all fall väder som tillåter surfning), som gäller. Sen blir det väl en liten fluckt på ett visst operahus i stan också. I Tasmanien kommer jag att vara i sex dagar. Väl på plats hoppas jag på fin dykning, bra väder och förhoppningsvis träffa Britt lite som jag dök med på Borneo. Efter detta besök på denna speciella ö (skall tydligen ha fantastisk natur), har jag inte speciellt mycket tid kvar, men någon liten surprise hoppas jag kunna bjuda på innan destination Europa och Sverige står på kartan.

 

När jag dök, dels på Borneo och dels i stora barriärrevet såg jag många, väldigt stora sköldpaddor. Det gjorde jag inte i fredags när vi besökte Lake Eachum. Dock såg jag en liten, liten minisköldpadda, sötvattensvariant som simmar omkring i många svenska vardagsrum. Det var häftigt. Han gnagde dessutom på ett av kycklingbenen som John och Dom, av någon anledning, slängde i vattnet. Hans namn är förresten kanske Ravelli eller Skalman? Såg dessutom två marsvin tror jag att det var, när jag var ute och traskade lite för mig själv i promenadsnåret som gick runt sjön. Om det inte var marsvin liknade det marsvin rejält, skall ta reda på vad dem små krabaterna heter. Liknade faktiskt Pärlan (eller var Pärlan en hamster, hur var det nu igen?), en gammal vän till familjen Malmberg.

 

För cirka 850 dollar får man tre stycken tatueringar på stans lokala tatueringsställe. En ros på handleden, ett fredsmärke på foten samt en textrad med ”Tomorrow is a new day” tvärs över bröstet strax nedanför nyckelbenen med två duvor i sidorna. Kanske lite grovt att göra tre tatueringar första gången man tatuerar sig, men James var trots detta mycket nöjd med sina nya tatueringar. Med denna text (och rubrik) skrämde jag dessutom skiten ur morsan. Bra jobbat mig själv!

 

Besök i gästboken?

 

 

James (och ingen annan) är nuimera tatuerad