Surprajsare

 

Jag tog väldigt många bilder när jag var iväg (smakprov på dessa har redan luftats på hemsidan), men jag nöjde mig inte med det (man skall väl aldrig vara nöjd?), utan högg en hel del filmer också. Mestadels under vatten...

 

Har lagt upp dem på tuben (youtube) för att kunna slänga in dem på hemsidan. Hittills har mina tio filmer under användarnamnet MattanMalm noll visningar (försökte klicka på dem för att få upp visningarna, men den gubben gick inte, antar att de känner igen min ip-adress på datorn...). Om ni vill vara lite vänliga kan ni kanske gå in och klicka på varje film ett gäng gånger så det slipper vara så "genant"?

 

Kan för övrigt passa på att meddela att när jag laddat upp filmerna på youtube kom jag på mig själv att jag satt och log för mig själv och tänkte tillbaka på alla minnen när jag tittade på dem... Njuter ni också av filmerna?

 

 

 

TÄNKTE INLEDA MED EN TÄMLIGEN "OMOGEN" FILM:

 

Hade mycket skoj i Atherton när jag bodde med engelsmännen. Detta kan dock ha tagit priset.

 

När?: 26 mars

Vad?: Family Box Challenge

Speciellt?: När Dominic, som inte deltar, sitter och kränger chips (med dippa) och nästan gråter av skratt. Plus att jag i presentationen säger fel, råkar säga competition istället för challenge.

Plats?: På hotellrummet på hotellet "The Stump", Atherton, Australien

 

 

 

HÄR KOMMER ETT GÄNG FILMER FRÅN STORA BARRIÄRREVET I NORDÖSTRA AUSTRALIEN:

 

Filmens kvalitet är väl egentligen inte så imponerande, men minnet är speciellt för mig. Detta var när jag och de två stockholmarna som jag berättat om såg en tämligen stor, vacker fisk som vi lös på med våra ficklampor under ett av nattdyken och hoppades att han skulle bli dödad av den stora rovfisken. Vi hoppades inte förgäves...

 

När?: 4 mars

Vad?: Ett såkallat "kill"
Speciellt?: Firren blir brutalt uppäten. Lägg märke till, 21 sekunder in, när köttslamsor från den uppätna firren lyses på av oss.

Plats?: Stora Barriärrevet, Australien

 

 

 

Denna film är väl egentligen varken bra filmad (anledningen att jag "hela tiden" filmar mina fenor är inte att jag är stolt över dem, det är att jag sjabblar lite helt enkelt) eller egentligen något bra föremål (dessa firrar var vanliga i barriärrevet), men tycker verkligen att den är charmig.

 

När?: 4 mars

Vad?: Stor fisk

Speciellt?: Killen kränger ju som aldrig förr. Han tappar dessutom en bit från korallen och pallar inte hämta den, utan tar en ny bit.

Plats?: Stora Barriärrevet, Australien

 

 

 

Precis ínnan ett av nattdyken när jag jobbade på dykbåten i revet matade vi småfisk med matrester och plötsligt dök dessa fyra hajar på 1,5 till 2 meter upp och cirkulerade. Ett litet tag senare (när dessa fortfarande var kvar och cirkulerade i vattnet) hoppade vi i för att dyka. Ett av mina starkaste (i positiv bemärkelse) minne från resan.

 

När?: 4 mars

Vad?: 4 stycken grey reef sharks

Speciellt?: 4 stycken grey reef sharks, adrenalinet när jag hoppade i för att dyka.

Plats?: På båten, Stora Barriärrevet, Australien

 

 

 

Jag såg många rockor när jag var iväg och dök, såg rockor utanför Tasmanien, i Kota Kinabalu, utanför Sipadan och i Barriärrevet.

 

När?: 4 mars

Vad?: Rocka

Speciellt?: Att han simmar, ofta ser man rockor när dem är gömda och då simmar dem bara iväg från en och bjuder inte på filmmaterial. Kolla in de fladdrande "vingarna".

Plats?: Stora Barriärrevet, Australien.

 

 

 

NU HAR DET BLIVIT DAGS MED FILMER FRÅN DEN VÄRLDSKÄNDA DYKÖN SIPADAN UTANFÖR BORNEOS NORDÖSTRA KUST:

 

Faktiskt en av de enda stora maneterna jag såg när jag var iväg. Och denna var enorm.

 

När?: 22 februari

Vad?: Mycket stor manet

Speciellt?: "Simmar" häftigt och när jag filmade den glömde jag bort att hålla koll på mina dykkompisar, upptäckte plötsligt att jag var galet djupt, och ensam...

Plats?: Sipadan, Borneo

 

 

 

Dålig filmning, men kul att se ett såhär sort fiskstim.

 

När?: 22 februari

Vad?: Väldigt stort fiskstim

Speciellt?: När man var inne i stimmet kunde man inte se sin polare som var några meter bort på grund av alla fiskar

Plats?: Sipadan, Borneo

 

 

 

Inte det största stimmet jag såg av barracudor, men dock ett stort stim av barracudor, bra filmade är dem dessutom.

 

När?: 22 februari

Vad?: Stim med barracudor

Speciellt?: Många plus att de faktiskt är galna rovfiskar

Plats?: Sipadan, Borneo

 

 

 

Ett av mina första dyk vid Sipadan, de första gångerna jag såg haj blev jag både nervös och adrenalinpumpad. Under denna inspelning var jag verkligen skakig.

 

När?: 22 februari

Vad?: Whitetip reef shark

Speciellt?: Det är en haj, han chillar

Plats?: Sipadan, Borneo

 

 

 

Denna är väl egentligen min favorit, måste medge det. Känns som det är på film =) Är det er favorit också?

 

När?: 22 februari

Vad?: Två sköldpaddor

Speciellt?: När sköldpaddorna vejjer av för varandra, tycker det är en helt magisk scen, ler varje gång jag ser det.

Plats?: Sipadan, Borneo.

 

 

 

Dessa ord som skrivs just nu är de absolut sista ord som skrivs på denna blogg om min resa. Vet inte riktigt vad jag skall skriva som mina sista ord...

 

Kan börja med att berätta att jag inte vet vad som händer med denna hemsida efter detta inlägg. Tror inte att jag kommer bli en "Blondinbella" som skriver om min vardag. Det kanske kan bli så att jag slänger in ett inlägg när jag känner för det, eller gör jag som storebrorsan och slänger in ett fint foto på mig själv på hemsidan och skriver en liten trevlig text och klickar in på sidan varje kväll innan jag går och lägger mig för att må lite bra?

 

Möjligheterna är oändliga, den som lever får se. Nu har jag i alla fall bestämt mig för hur jag skall avsluta denna blogg, "en bild säger mer än tusen ord", smaklig måltid:

 

Tack för visat intresse, signerat Malmberg!