Snorkelguide

 

Jag dök inte igår. Jag snorklade. Jag fick in massvis med vatten i snorkeln och drack typ tre liter havsvatten. Jag brände mig som vanligt. Jag hade inte på mig min arbetströja på hela dagen. Jag hade för små fenor. Jag är nöjd.

 

Iförrgårkväll precis innan nattdyknigen snackade jag med bossen Mark angående morgondagens planering (det vill säga vad som skulle hända idag). Jag blev placerad som snorkelguide. Det var tre personer jag skulle ta hand om; en tysk man, en engelsk kvinna, båda två i 25-årsåldern och en 55-årig japanman. Precis innan jag lämnade dykshopen hölls följande konversation:

 

Jag: See you tomorrow Mark, seven thirty?

Mark: Yes, see you tomorrow.

Jag vänder mig om och ska gå...

Mark: Hey, Matt!

Jag: Yes?

Mark: The snorkelinguys are really good customers, they do go out with the boat every sunday. Don´t fuck it up, okey?

Jag känner plötsligt att situationen blir lite oloustig... Får fram ett osäkert leende och säger:

Jag: No, boss

Jag öppnar dörren och går ut ur dykshopen.

 

Det var en galet soft dag, det skönaste av allt var nog egentligen att man slapp ha ångest för att någon annan skulle ta den sista våtdräkten i storlek medium, så man antingen fick slänga på sig någon tjejvariant (som i och för sig i rätt storlek passar ganska bra, men det vågar man inte, för då blir man hånad) eller att man får ta en för stor våtdräkt, en för liten våtdräkt, eller ingen alls.

 

Dagen var ganska lyckad, snorkling är inte samma sak som dykning, men är nöjd att jag fick chansen att vara guide för en dag. Det ingår liksom i "branschen". Det var egentligen bara att presentera sig, berätta lite om ön vi skulle snorkla vid, fixa fram rätt storlek på fenor, ge de mask och snorkel, ta deras lunchbeställningar, visa apor (fick se det på Gaya (en av de fem öarna vi dyker vid)), visa varaner, småsnacka lite med dem och sen chilla! Låg lite på plajjan och solade också (solen tittade fram mellan regnskurarna), nice. Soft jobb. Förutom de små "incidenterna" jag skrev om ovan funkade det kanon hela dagen.

 

Idag var jag assistent till en Advace Course (som jag också gick på Koh Tao), det var ball. Himla nice. Tre dyk idag och enligt dagens kvälls-sms jag fick av bossen blir det fystester imorgon, ska bli riktigt kul. Hade med mig kameran det sista dyket idag. Hände kanske inte så fantastiskt mycket "saftigt" som jag kan dela med mig av. Om det var något utöver det vanliga? Måste väl i så fall ha varit sista dyket som blev lite "utflippat" med lite slagsmål under vattnet och avdragna fenor och dylikt. Galet omoget, men lik förbannat, galet kul! :P

 

So long!

 

Sugen på att kommentera? Klicka här!

 

 

Nemo har gått upp i vikt

 

 

Allt bra här

 

 

"Vad sören är det?"

 

 

Viktigt att alltid ha regulatorn i munnen. Men Halid bjöd på ett fantastiskt leende, därmed kan vi inte klandra honom ;)