Snart Helg!

 

Efter att kläder, skor och kropp blivit totalt genomblöta och den första gången i ordningen hört frasen: ”Om ni inte jobbar snabbare kommer jag se till att ni inte tjänar mer än 25 dollar om dagen”, det vill säga efter en dryg timme av avokadoplock, började jag längta tillbaka till Maxi. Jag älskar mitt jobb i Sverige.

 

Det var dåligt väder idag. Det regnade hela dagen. Hade det inte varit för den saftiga gyttjan och alla duschar man fått av vattnet som fastnat i träden efter att ha plockat avokado hade det inte varit så farligt, eller jo, det hade det kanske, men det hade varit bättre.

 

Jag skall inte klaga, jag tjänar bra och jag har ett jobb. Men måste få folk att tycka lite synd om mig. Började sju i morse och stämplade ut (med fingeravtryck på stämpelklockan!) några minuter efter fem. Lång dag. Nu är jag helt slutkörd, kommer nog somna snart. Funderar på att kränga en chipspåse snart, det blir nog min kvällssyssla. Klockan är runt åtta här, känns som den är tolv i alla fall, men har bara en halvdag imorgon, slutar vid lunch någon gång. Skönt. Sen är det helg J Är ledig fredag och lördag, sen är det på det igen heldagar söndag-onsdag, för att bara köra halvdag på torsdag. Ni fattar nog.

 

Hände det något roligt idag? Hmm, jag har aldrig åkt skolbuss, men kunde ändå få in den klassiska ”skolbusskänslan” när mestadels män i sunkiga kläder stod uppställda utanför Maccas (McDonalds kallas Maccas här) klockan noll sex noll noll i morse. Bussen skulle ta oss till jobbet på farmen. På vägen tillbaka blev det ett fantastiskt jubel på bussen när en person trillade av bussen och fick smaka på lite lera i det blöta gräset.

 

Fick se en fin grön groda idag, lite gräshoppor och små spindlar, men inget sådär jättespännande. Hoppas på mer imorgon.

 

Pallar inte skriva mer, ha det fint, hejhopp!

 

Kommentarer? Här

 

Köpte en lite barnslig tröja när jag var i Kota Kinabalu, haha =)