Sipadan

 

Sipadan, denna världskända dykö, levde den upp till sina förväntningar? Svaret efter att ha simmat tillsammans med kanske 20 sköldpaddor ett dyk, skådat ungefär lika många hajar ett dyk och blivit chockad av tusentals barracudor ett dyk får nog bli ja.

 

Då kom dagen då jag lämnade Kota Kianbalu och begav mig till Semporna, en liten stad vid Borneos nordöstra kustremsa. Jag och Anders (köpenhamnare) hade bokat in en tredagars dyktripp därifrån till Sipadan och ett par öar runt Sipadan. Sipadan blev nyligen nominerad under kategorin "World´s Seven Wonder" (eller vad heter det?) och framröstad till en hedersam 77e plats. Det som är så speciellt med Sipadan är att vattnet runtomkring lockar så otroligt många olika djurarter. Exempelvis Whitetipped shark (osäker stavning) och olika sorters sköldpaddor.

 

Vi bor på en rigg mitt i vattnet, vilket är ganska bull kanske, men ack så praktiskt. Igår gjorde vi vars tre dyk och idag blev vi separerade, jag fick smaka på hur det är kring Sipadan och Anders fick smaka på hur det är någon annanstans i trakterna. Dock joinade Anders de två sista dyken vid Sipadan, dessa inkluderade innebär att jag ligger på fem Sipadandyk. Kvällen avrundades genom att skaka fram lite ljus från ficklampan och hoppa ner i plurret under oss och leta lite fiskar i mörkret. Sex dyk på en och samma dag är nog lite i värsta laget, känner mig ganska mör nu, ska bli skönt att sova länge imorgon, eller kommer det det (refererar till en senare del av texten, har redan skrivit det, står nedan, fast det vet inte ni om...)?

 

Imorgon bär det av till, just det, Sipadan. Jag kommer alltså få åtta dyk vid ön, vilket får anses mycket bra. Jag är nöjd iaf, och det är väl det viktiga, eller hur var det? =)

 

Anders kommer från Köpenhamn, och nu råkar det vara så att FC Köpenhamn möter Chelsea i Champions LEague imorgon bitti (avspark 03.45), så det är bara att se fram emot att sova gott någon annan kväll :) Dock håller han på Chelsea, anledningen för detta är att han håller på Bröndby i ligan och därmed får väl FCK anses vara något av en rebell. Menmen, klockan är ställd och det är fotboll på TVn, jag är nöjd.

 

På torsdag drar jag till Australien, det ska också bli ball. Har hört att det är bra dykning där ;)

 

Har tänkt på en sak ett tag: Why was 6 afraid of 7? Because 7 8 9. Jaha, I C. Den sista lilla biten skrev jag själv dit :)

 

Har tänkt på en annan sak också: Finns det möjlighet att kommentera sådant som skrivs här? Ja, det finns det. Okej, I C.

 

 

Var det inte under vattnet jag skullle vara? En örn by the way

 

 

Kolla de bruna "blommorna" på ryggen

 

 

Lite trött kanske? Eller bitter? Ja, inte glad iaf =)

 

 

Haj som hajar

 

 

Barracudor, lite kass bild kanske. Men många är där