Sacacan FC

 

En snabb rusch hit, en längre löpning dit, snabb bolltouch och snabbt hitta ny yta. Pang! Mål i nacken, ny tappad boll på mittfältet, målvaktstavla och BAM! Där var matchen slut. Två snabba mål i baken och domaren blåser av matchen. Vår andra brassematch slutade inte lika fint som den första. Ps. ganska exakt hälften av spelarna bar skor.

 

Sacacan FC som är pappan i famlijens fotbollslag bestående av söner, barnbarn och släktingar i byn behövde förstärkning till en turnering i grannbyn (45 minuter senare med lagbåten var vi framme på arenan). Denna gång var det en grön plan vi lirade på, jag påstår inte att det var gräs, men någon form av grön växt i alla fall. Klart okej underlag, det var inte där förlusten grundades, absolut inte, det var snarare brist på taktik och ett och annat felbeslut. På något vänster kunde vi dock hanka oss kvar i turneringen om vi bara hade vunnit den där irreterande straffläggningen. Trots att anfallare nummer 9, S. Nilsson säkert stegade fram till straffpunkten (domaren måttade upp nio meter och lade dit en växt för att markera straffpunkten) och placerade in sin straff och trots att anfallare nummer 11, M. Malmberg smekte sin sin straff (målvakten körde en rackare och ställde sig helt för långt åt ett håll för att försöka "locka" mig till att lägga den i "sitt" hörn, men den gubben är en Malmbergare helt för rutinerad att gå på) slutade även straffläggningen i en tung förlust efter att bland annat nummer 5 för dagen, Gervino (i en helt för liten tröja), lite oturligt träffat både målvaktens fingertoppar och fel sida stoplen. Surt sade räven, om den brasilianska turneringen.

 

Tidigare under dagen besökte vi en väldigt lokal latexfabrik där vi faktiskt handlade på oss både det ena och det andra. Höjdpunkten klart våra två nya latexbollar som funkar alldeles utmärkt att kasta (!!) bort några minuter på á lá tenninsbollskastning. Väldigt intressant och mycket givande. Fick se hur man får fram gummimjölk genom att rista träd och senare också hela processen från mjölk till färdig

produkt. Kul.

 

Ikväll (läs: inatt) är det dags för en ny djurspaning. Klockan är redan ställd på 01.00 och två förväntansfulla svenskar är rejält taggade på att få se det ena mer fascinerande än det andra.

 

Havet är grönt, vädret är skönt, länge leve Brazilia.

 

 

Målen vi spelade på. Ingen svensk standard direkt

 

 

Taktiksnack