Ny "pappa"

 

Verkar som jag håller på att skaffa mig en helt ny familj här borta, hur det nu har kunnat ske. Inte nog med att jag i veckan fick en ny mamma, nu har jag även en ny pappa...

 

Ian (den riktigt sköna engelsmannen), jag och Britt (dmt) var på restaurangen på lunchen och käkade lite för några dagar sedan, då det kom fram en snubbe och frågade om jag och Britt var hans barn. Det var ju egentligen inte helt dumt frågat eftersom australiensiskor, engelsmän och svenskar är tämligen lika till uteseendet. Dessutom är Ian 42 och jag och Britt 23 respektive 22, så det mesta passade egentligen in, det stämde inte, men det passade in. Detta var några dagar sedan och enda sen dess har jag och Britt kallat honom dad. Ian verkar inte ha något emot det heller då han gladeligen kallar på sina barn. Skönt skämt som i vissa stunder dras helt för långt, men jag fortsätter trissa, för det är fantastiskt ball.

 

Idag gjorde jag och Britt två nya praktiska test. Det första testet var egentligen 20 test och bestod av att demonstrera 20 skills ovanför och under vattnet. Skillsen kunde vara exempelvis att visa en speciell slags "nöduppgång" från vattnet om något är fel, hitta en tappad regulator under vattnet, eller att simma tio meter under vattnet utan mask. Fast även att visa hur man förbereder utrsutningen och vad olika delar heter. Vi blev betygsatta från 1 till 5 på varje enskilt skill och maxpoäng blir då inte helt oväntat 100. 68 var godkänt, jag lyckades skramla ihop 87 och Britt 91, nice.

 

Nästa test var att en av oss först skulle "run out of air", någon bra översättning ("få slut på luft" duger inte)? och sedan skulle vi tillsammans (med endast en regulator, där vi fick ta två andetag och sedan ge över till den andra) simma 10 till 15 meter och sedan på nya platsen byta utrustning helt (fortfarande bara med en regulator på två pers) innan vi skulle simma tillbaka de 10 till 15 metrarna där vi kom från. Låter ganska lätt, men det var lite klurigt att dels bara ha en luftkälla och dels att ta av sig sin utrustning som vill flyta upp till ytan samtidigt som man behövde ha koll på den andra personens prylar. Betyg 5 av 5. Klarade båda testen idag, kommer allt närmre och närmre den åtråvärda titeln...

 

Om det nu skulle kunna vara så att ni vill ställa en fråga, smälla in någon kommentar eller rentav dra ett skämt, är det bara att klicka här och göra det.

 

 

Luktar fick i stan

 

 

Luktar insekter i stan... Eller? Nä just det, det gör det ju inte...