Moped + Resa

 

 

Tre ärr på höger arm, ett på höger axel samt ett på höger ben. Jag trodde jag hade lärt mig en läxa att jag inte skall hyra moppe i Thailand, men icke. Dock blev det inte fler ärr till samlingen, bara ett par riktigt frustrerande timmar.

 

För det första, vilken idiot till människa har skapat vägnätet på Koh Tao? Omöjligt att hitta, totalt omöjligt. Gamla kartor och vägar som verkligen inte ens bör kallas dåliga vägar, för det är det sämsta möget jag någonsin kört på. Kaos.

 

För det andra, vilka idioter till människor hyr ut moppar som lägger av stup i kvarten, är omöjliga att starta, inte har någon stötdämpning, samt där stödet åker ner så fort man åker på en hålighet i marken (som sagt, kassa vägar = många håligheter i marken). Livsfarligt. Men detta är inte det värsta, för det tredje: Vilka idioter till människor hyr ut moppar där nyckeln helt plötsligt trillar ur?

 

Ja, jag fick helt enkelt köra tillbaka med min moppe till där jag hyrde den (tog typ en timme, hittade naturligtvis inte dit heller), där jag självklart blev utskälld för att jag hade kört och krockat, VA? De pekade på cykelkorgen (ja, det var en cykelkorg) som var lite bucklig och påstod att jag hade trillat med den. Men fotot nedan togs av uthyraren och det fick bli mitt lilla bevis. Himla tur jag hade det. Det enda de sade var ”Many thousand Baht, only one key” (haha, skulle ha sagt att de HADE en, men nu har de ingen =), det enda jag sade var: ”Not my fault, it fell off”. Efter en halvtimmes diskussioner slängde de en ny nyckel till en ny moped och bad mig sticka. Haha soft. Slapp betala ett öre. Skönt. Mycket bättre moped, men samma dåliga kartor och samma dåliga vägar. Mitt stora mål var att hitta till en strand där det simmar hajar, jag hittade inte dit, efter ungefär en timme till åkte jag tillbaka med svansen mellan benen och dumpade moppen. Sören vad stel stämning det var, helt galet. Han kollade mopeden från topp till tå så att allt var som det skulle. Efter ett par minuters granskning fick han nyckeln av mig, eftersom det var så galet stelt försökte jag skämta till det och säga att de inte bara fick tillbaka en moped, utan även en nyckel. Det skämtet uppskattades inte…

 

Nu tar jag en taxi till stranden istället. Jag skall simma med hajar (slutar skriva nu, fortsätter skriva efter besöket på shark bay).

 

Nu är jag tillbaka. Jag såg inga hajar. Ja, jag är bitter. Ville inte pröjsa 400 (närmre en hundring) Baht för taxi till andra sidan ön, så jag högg en mopeduthyrare som skjutsade mig dit och bestämde att jag skulle ringa honom när jag var klar. Han körde som en fullkomlig idiot. Jag ringde när jag var klar, han sade att han skulle komma, ett tag senare ringde han och sade att han inte kunde komma. Det enda jag uppfattade var ”POLICE, POLICE”. Jag tänkte inte mer på det. Jag tog en taxi tillbaka, sen när jag närmade mig stället dit jag skulle såg jag att polisen hade en razzia och hade tagit personer på mopeder, haha! Han åkte dit när han skulle hämta mig, bull läge. Sitter på en restaurang och skall käka, sen hugger jag nattbåten till fastlandet klockan nio ikväll om dryga två timmar tror jag det är. Bull att jag inte såg några hajar, tydligen brukade de vara där och de kunde vara upp till två meter långa, dock totalt ofarliga. Slutar skriva för tillfället.

 

Hej igen! Är i Kuala Lumpur nu. Har tagit nattbåten tillbaka till fastlandet, det var faktiskt ganska soft och jag vill påstå att jag sov ungefär sex av åtta timmar, galet skönt. Har även tagit en minibuss som tog mig till ett ställe kallat Hatyai (ja, där jag hade cashproblem), därifrån blev jag hämtad av en annan buss som tog mig till Kuala Lumpur. Nu är det kväll här, jag har på mig hela morgondagen att göra något, sen nästkommande morgon tar jag ett flyg till Labun, varifrån jag skall ta en till båt som skall ta mig till Kota Kinabalu. Nice.

 

Efter en dryg timmes åkande i den stora bussen som skulle ta mig till Kuala Lumpur kom vi in i Malaysia. Det är ganska segt att följa skyltarna mot Kuala Lumpur som säger 45 mil kvar på vägar som är bra, men som dock inte kan mäta sig med svenska motorvägar på långa vägar (haha yeah). Det tar lång tid.

 

Vad gör man egentligen under en så pass lång och seg bussfärd? Det jag underhöll mig med var att kolla djur och natur. Kom fram till att jag dels såg kungsfiskare (finns även vid Kävlingeån har jag lärt mig), vita små hägrar (finns ens sådana?), massa kossor samt ett random antal fågelarter.

 

Jag är helt slut, resan tog över ett dygn, puh.

 

Dagens notis: Jag rakade mig aldrig i Thailand. Dock inte påstått jag var skäggig.

 

 

Dykskolan jag hängde en massa på

 

 

KATTatstrofalt dålig förare =)

 

 

Sista gången jag satt på en moped i Thailand?

 

 

Kattkompis/Frukostkompis

 

 

Detta var det närmsta haj jag kom