Mjölk

 

Efter två dagars ledighet med fotboll, rugby, hyrbetalning, matlagning (inklusive lunchboxmeckning), tvättning, torktumling och vila, var det återigen dags att besöka Howe´s Farming och plocka avokados tillsammans med min vän Wayne Rooney.

 

Måste referera lite från den viktiga matchen, fotbollsmatchen. När Big John hade dragit för att lira sin första match (i rugby) med Atherton Roosters (detta är rätt stavning, fel i tidigare inlägg) förberedde vi andra fem oss för en stenhård match i parken. Väl på plats dök tre andra engelsmän upp (vilket helt plötsligt förvandlade den procentuella svenskheten ännu mindre) och joinade matchen. Det var stundtals stenhårt spel med den lätta läderbollen springandes (och tacklandes) utan skor. En fantastiskt rolig match som hade slutat ännu roligare om rätt lag hade vunnit. Vi lyckades kvittera deras ledning två gånger om, men när det väl kom till kritan och ”Sista-målet-vinner”-kommentaren hade ljudit var det en av deras spelare som efter en fin fint (dock ej på mig) tog sig till friläge och snyggt placerade in bollen precis vid sidan av den högra stolpen (sett från anfallande lags vinkel). Rättvist? Som förlorare kan jag inte svara ja, men en objektiv Glenn Hysén (sådana finns väl inte?) hade svarat ja.

 

Lite lagom svettiga efter matchen tog vissa av oss (Dominic och Alex) en lugnade zigg, medan vissa andra av oss (jag, faktiskt…) ägnade sig åt stretching (pensionssnack nästa?). Hade inte snåleJames undvikit att dela med sig av sin dricka (alla var svintörstiga och det enda samtalsämnet var att vi skulle ha tagit med oss dricka) hade den tagit slut illa kvickt. Smart av den lille rackaren!

 

Efter detta och efter en promenad (fem minuter) bort mot North Queensland Hardware Stadium var det rugby på schemat! Efter att vi betalat oss in (det är sant) och vi alla (utom spelAlex) nekat att spela på målskyttar (kallas de som gör poäng så?) var det fullt fokus på matchen. Det märktes väl kanske att Big John inte gjort en match på tio år, men han var dock väldigt nära att göra en try (inom amerikansk fotboll touchdown). Kul att se på, men sen när det var dags för A-laget att lira drog jag tillbaka, så kul är det inte. Har ännu inte lärt mig reglerna. Den minuten jag såg av matchen hade nog spelarna tillsammans sprungit en längre sträcka än vad alla b-lagsspelarna sprang under hela förra matchen, sådan skillnad i tempo var det! Antar att jag kan checka av ”har-sett-en-rugbymatch” från min livslånga Todo-lista nu. Måste slänga in en kommentar om nummer 12 i Roosters, eventuellt min nya idol. En riktig kämpe! Han kunde knappt gå (bytte ofta), men kom in och gav allt i varje närkamp! Han smällde in i alla och var stenhård i varenda närkamp!

 

Dagen på jobbet idag kändes inte alls som en niotimmarsdag, utan kanske som en femtimmarsdag, varför vet jag inte. Idag var jag för första gången ensam (jobbade inte med någon an engelsmännen) dessutom, vilket borde ha inneburit att det skulle ha tagit längre tid, men hade i och för sig min nyinköpta mp3a i öronen. Haha, redan problem med kontakten till hörlurarna. Man får vad man betalar för! Hade dessutom torra och fina kläder på jobbet idag eftersom vi (jag, Dominic och Alex) hade varit så duktiga att vi tvättade kläderna i torsdags efter dieseljobbet på bananfarmen, men eftersom vi bara slängt ner de i en ”så-länge-påse” var de fortfarande blöta. Tror jag tog ut kläderna typ en halvtimme innan stället stängde. Det var i och för sig inte i sista, sista stunden, men ändå. Lite på gränsen.

 

Har varit ute i ”stora världen” i två månader och en vecka nu ganska exakt. Tiden går verkligen snabbt, det är väl som man brukar säga: ”Tiden går snabbt när man har kul”. Det känns som det är så mycket mer jag vill göra som jag inte kommer ha tid med. Har försökt slänga ihop en planering, men med den planeringen hade jag behövt ytterligare ett par månader. Vi får se hur länge jag kommer ha tid att jobba där jag gör nu, vill ju testa på att jobba med dykning också, i alla fall i någon vecka, besöka Sydney, besöka Melbourne, dyka utanför Tasmaniens kust, se vilda känguruers, med mera. Vad som händer återstår att se, och det kommer just DU få reda på om du fortsätter läsa uppdateringarna… =)

 

Drack för första gången på ungefär två månader och en vecka fantastiskt god mjölk, det var efterlängtat! Full Cream Milk är det som gäller i fortsättningen och inget annat!

 

Resekommentarer?

 

 

Avokadusugen (han hängde där), kanske lite för fet, padda

 

 

Avokadosugen, kanske lite för fet, padda. Neeeej, det var det ju inte...