The Matt Way

 

Jag kallas Matt och jag gör kanske inte allting alltid på det enklaste sättet. Idag har frasen: "You can either do it the easy way, the hard way, or The Matt Way" ekat många gånger på jobbet.

 

Det blev faktiskt en fantastisk alla hjärtans dag även för ensamma mig i Kota Kinabalu. Blev godkänd på ett teoriprov; four down, four to go. Blev godkänd på att ta hand om en medvetslös dykare på ytan. Blev godkänd på totala fystestet genom att klara att simma hundra meter med en medvetslös dykare på under fem och en halv minut. Hade en trevlig dag helt enkelt, började kanonbra =) Slutar säkerligen lika bra =)

 

Stereotyper: Vem bär speedos? Nationalitet och fysiskt skick på personerna tack. Vilket "folk" fottar allting, överallt? Svara på de två frågorna innan ni fortsätter läsa.

 

Jag har skämtat ett gäng gånger om att jag vill ha speedos, de är ju så fina och mysiga liksom. Har blivit mobbad för det en del dagar, sen konstaterade vi att jag varken var tysk eller tjock, så jag levde inte upp till kriterierna för att få bära det ädlaste av de ädla plagg som finns. Igår dök en tysk man med oss, han var tjock. Tror ni inte att när han ska ta på sig sin våtdräkt att han minsann har ett par speedos på sig. Fantastiskt. Skrattet spred sig i båten bland personalen.

 

Senare under dagen ser vi ett stort gäng med japaner, dock utan kameror. Vi blev lite förvånade, men när vi satt och snackade om det kom det som på beställning. De satte igång, ja och sören vad de satte igång. Den ena posen efter den andra, det var till och med så att en av tjejerna nästan offrade sin stora, vita hatt för att få en så bra pose som möjligt. Underhållande.

 

The Matt Way, det var så att efter det sista avslutade fystestet som ínnebar att i full "krigsutrustning" (=dykutrustning) simma med en medvetslös dykare på så kort tid som möjligt på 100 meter hade jag lite problem med sand i fenorna. Jag började göra rent min högra fena, men då satte Britt och Ian en himla fart mot båten, vad ska man göra då? Jag fick väl helt enkelt börja ta simtag med min högerhand (höll fenan i vänsterhanden) samtidigt som jag simmar med vänster ben (hade ingen fena på höger). Jag var så inne i det (sjukt jobbigt) att jag inte märkte att alla stannade upp och kollade på mig, så där började helt enkelt dagens "mobbing". Senare under dagen när jag skulle flytta över cylindrar från en båt till en annan och jag fick lite logistiska problem fortsatte det, och sen blev det bara värre. Lite kul var det ändå, haha.

 

Såg en fet örn idag på vägen in till nationalparken, fantastiskt mäktigt. Det är nice. Vingspam på närmre två meter, de är stora...

 

Det är kanske inte så att just DU är sugen på att kommentera? I så fall är det bara att klicka HÄR och slänga in något!

 

 

En vanlig morgonsyssla; packa upp dykutrustning på trucken

 

 

En vanlig, lite senare morgonsyssla; packa upp dykutrustning på båten

 

 

En vanlig eftermiddagssyssla; packa ur dykustrustning från båten

 

 

En vanlig, lite senare eftermiddagssyssla; packa ur dykustrustning från trucken