Ny "mamma"

 

06.30-06.50 utspelar sig följande situation: RIIIING... 5 minuter senare: RIIIING... 5 minuter senare: RIIIING... 5 minuter senare: RIIIING... 5 minuter senare: RIIIING... 5 sekunder senare: "Hey, that was the fifth time, just turn it off now".

 

Mina klassiska "dubbelsnoozningar" är inte populära längre, haha! Men det är lugnt, han flyttar snart ut, folk bor här inte så länge ;)

 

Dagens fantastiska bild hade varit när jag och Britt (den andra DMTn) är nere på botten och skall göra en karta av en divesite och pennan går sönder. Vad sören gör man då? Man ska rita upp en karta och pennan (en helt vanlig blyertspenna) tappar spetsen. Haha, ingen av oss hade med oss kniv (vilket ganska många instruktörer har här), så en sådan kunde vi inte använda oss av, annars hade det varit en bra lösning. I alla fall, för att återkomma till bilden, hade det varit fantastiskt att få en bild när vi är nere på botten, kanske tio meter ned och vi har knäckt pennan för att stå och gnaga fram spetsen på varsin halva. Dessutom hade jag lyckats göra av med ett par pennor och ägaren Mark var inte så förtjust i mitt sätt att hantera pennor, därmed blir det ännu roligare. Eller?

 

Uppgiften var att dyka ned på ett område som är typ 50 gånger 50 meter och göra en karta på var saker finns och på vilket gjup och var de är i förhållande till annat. Låter ganska lätt, men när man har en kompass som bara funkar när den vill och ingen penna är det inte så lätt! Dessutom får man hela tiden räkna hur många fenkick (bensparkar) man gör för att på så sätt omvandla det till meter så man inte kommer för långt/kort. Haha, vi gjorde två dyk igår för att fixa det, det första dyket hittade vi inte ens divesiten och på det andra hade Britt problem med sina öron, så då gick det inte heller. Till sist lyckade vi dock bryta av en bit blyerts, typen en centimeter som vi använde som penna, sen gick det faktiskt ganska bra. Fick ihop varsin karta på hur placet ser ut. Hoppas Mark godkänner möget bara.

 

"Mattejas, is that a good place for your bag?". "Mattejas, I have washed your clothes, I want you to take them into your room now". "Mattejas, don´t talk so loudly, people are trying to sleep". Nä, detta är inte citat från min mamma, utan från hon som äger vandrarhemmet där jag bor, Lucy. En familjär kvinna som vill allas väl, hon är en fin människa. Asså seriöst, det var inte ironiskt. 

 

Har varit borta en månad nu.

 

Det var riktigt kanonväder idag, faktiskt.

 

- Fröken, fröken! Alla barnen kastar sten i vattnet!
- Men herregud, vad är så farligt med det?
- Men Sten gråter ju.

 

Galet lite kommentarer, kanske bidra lite?

 

 

Tydligt budskap, tveksam engelska