Majjt

 

Två misslyckade landningsförsök och en nervös pilot som säger: ”But I will do a third try, I think I can make it… ehh, no problem, but always safety first…” är väl egentligen det mest spännande jag kan maka med att skriva sen sist. Folk höll sig tämligen lugna, den enda som stirrade var nog jag…

 

Har dels nått fram till Gold Coast på australiensiska östsidan, och dels till Cairns uppe i nordöstra Aussie (alla skriver det om Australien, måste förkorta lite…). Igår gjorde jag inte mycket. Väntade på att mitt plan skulle ta mig till Cairns. Jag landade typ vid tio på morgonen och planet gick klockan nio på morgonen (endast ett plan dagligen) därefter, vilket innebar ett helt dygns väntan i Gold Coast.

 

Jag tog igen lite av min bristfälliga sömn på planet, spräckte en timme på en dator på flygplatsen, tog igen ytterligare lite av min bristfälliga sömn på planet, tog en liten promenad, tog igen ytterligare lite av min bristfälliga sömn på planet, nä det gjorde jag inte. Men tyckte att det passade in i sammanhanget.

 

Sen gick jag runt lite på strandremsan när jag tyckte det kunde vara en bra idé att sätta mig på en bänk i en mysig park när jag blev bjuden på burgare av en liten familj. Donna, 40, och Matt, runt 40, med barnen Van (3 eller 6) och Nou (6 eller 3) tyckte det kunde vara en bra idé att bjuda en hungrig svensk på fina burgare (ja, det är mig jag syftar på). Fantastiskt gott och trevligt att snacka och ha en liten ”snacka-skillnader-mellan-Sverige-och-Australien-konversation”. Trevligt folk, mycket trevligt folk tom. Men smör och rödbetor på en grillad burgare kan väl inte vara gott? Jag vågade iaf inte testa det.

 

Haha, var nära att göra en sanslös blunder, eller jag var inte nära, jag gjorde en! Jag hade inte fixat min biljett till Cairns, eftersom de sade att det fanns platser kvar, och jag tänkte att om det finns platser kvar, kanske de sänker priset, så jag väntade. Jag gick fram till Jetstars expedition på flygplatsen och frågade vad det kostade att flyga till Cairns. ”174 bugs, but if you book through internet, it´s like 20 bugs cheaper”. Snål som jag är satte jag mig vid datorn, knappade in jetstar.com.au och hittade sidan. Efter lite knappande fick jag frågan: ”Insurance?” Nä, varför det? Jag åker ju om två timmar… Lite senare fick jag upp ”Betalning genomförd” på skärmen. Men då fick jag en sådan dålig känsla i hela kroppen som skrek: ”Något är fel Mattias, något är riktigt fel”. Kollade snabbt igenom det, men allting såg rätt ut. Rätt summa betald, rätt flygplan, economy class, rätt dag, det var ju den 26e jag skulle åka… Men vänta nu, är det februari eller mars nu? Haha, ja inte mars iaf ;) Gick tillbaka till expeditionen och var helt förstörd, betalat dryga tusen spänn på en biljett jag inte är intresserad av, hade kunnat bli en klassiker. Men lyckades charma kvinnan i 40-årsåldern, hon fixade in mig på dagens plan och fixade till och med en plats med extra benutrymme (typ som plåster på såren eller nått…), antar att hon såg hur dåligt jag mådde. Snäll kvinna det där. Nu är jag i Cairns iaf, fast det regnar…

 

Just det, har en rubrik som lyder: ”MAJJT”, detta är en antydan att folk i Aussie gillar att säga mate (tror det är den korrekta stavningen), tror jag blir kallad mate mer här än vad jag blev kallad sir i Malaysia. Nä förresten, det blir jag inte. Jag skall inte överdriva.

 

Har inte mer att skriva, men det finns små papegojor i parker i Gold Coast. Sören vad dem skriker. Just det ja, samma dag som jag hoppade på planet i Kota Konabalu efter jag kommit tillbaka från ”Sipadantrippen” dök de forna ”arbetskamraterna” med en whale shark. När jag skrev på papprena som skulle skickas in till PADI (dykorganisationen) stirrade Mark och sade att han skulle iväg och dyka med denna best. Den hade setts tidigare under dagen och boatman var informerad vart dykbåten skulle. Hade jag bara stannat en dag längre hade jag lätt joinat, men det gick inte. Whale shark är världens största fisk, inte ovanligt att de blir typ åtta meter långa eller nått. Sanslöst.

 

Kommentarer? Här, tack!

 

 

 

En mycket ful fisk det där, kallad cuttlefish.

 

 

Såhär skall de se ut, egentligen...