Medvetslösa dykaren

 

Ännu en gång har jag spetsat till rubriken! =) Lite ball får man ha. Idag var jag den medvetslösa dykaren. Jag var assistant till en såkallad Rescue Course (som jag gick på Koh Tao). Jag var helt enkelt en dykare som var medvetslös på botten, men även på ytan. Jag skulle räddas. Man kan väl helt enkelt sammanfatta min dag som en klassisk "trasdockedag". Jag släpades upp på stranden, blev dragen i håret (kanske inte medvetet, men ändå), blev tappad på stranden, fick huvudet nedtryckt under ytan, blev skyldig en öl (vad hände där?), haha berättar det sen, blev kvarglömd på botten (vad hände där?), haha berättar det sen samt blev hånad för att jag glömt sätta på min egen luft när jag skulle hjälpa studenten. Soft dag.

 

Ölen ja, jo det var såhär att när jag skulle vara en panikslagen dykare fick jag i uppdrag att för varje utrustning jag lyckades slita av min räddare (studenten) när jag hade panik fick jag en öl för. Det fattade jag, sen sade instruktören (en soft engelsman från Liverpool) att jag kunde bli skyldig en öl också i någon situation. Jag fattade inte. Han förklarade igen, jag fattade inte. Han förklarade igen, jag låtsades fatta. Bör tillägga först att jag lyckades dra av en snorkel = en öl till mig. Sen plötsligt (när jag trodde leken var över) skriker han att jag var skyldig en öl, jag fattade ingenting. Tydligen var det för att jag hade min mask i pannan och inte runt halsen. Haha bara att gilla läget, jag låtsades som att jag grämde mig något sjukt över situationen och att jag inte skulle ha glömt det. Så jag gick plus minus noll på leken. Ball lek, eller?

 

Kvarglömd på botten var det nu. Jag skulle vara en "missing buddy", alltså en dykarkompis (man dyker två och två) som kommit bort från någon annan. Så skulle studenten leta efter mig, men då fick hon lite panik och typ stannade upp och instruktören gick dit för att trösta henne. Jag låg kvar på botten. De snackade ett tag, jag låg kvar på botten. Han hjälpte henne och tröstade henne, jag låg kvar på botten. Sen kom Ian (instruktörens namn) på det och hämtade mig, haha soft.

 

En ny DMT har kommit till dykskolan. Hon fick idag assistera en såkallad Discover Scuba Diving Course. Det har jag inte gjort ännu. Det handlar om att de som dyker har ingen utbildning sedan tidigare, det de får en snabb förberedelse om hur de ska göra och sen håller instruktörer stenkoll på dem under vattnet. Tror maxdjupet de får dyka på är tolv meter. Bör tilläggas: Det absolut viktigaste när man dyker är att alltid andas och inte hålla andan. Bör tilläggas 2: Panikslagna dykare spottar ut sin regulator (den man andas med) och vägrar att ta in den igen. Det var detta som hände, en av dykarna fick panik på tio meters djup och spottade ut sin regulator. Det är typ värsta tänkbara situationen. Det slutade väl, de tryckte in den i munnen på henne (såklart det var en tjej ;) och de avbröt dyket. Där hade jag velat vara med, det är ju sin sak att träna på "panikslagna" dykare och göra det man ska, men det är ju ändå "roligare" att vara med om det i verkligheten och se om man agerar som man skall göra liksom. Lite avundsjuk blev jag.

 

Regnet pískade ner hela dagen, jag antar att jag jinxade för ett par dagar sedan då jag sade att det inte märktes att det var rain season. Det märktes idag. Det började med att jag fick gå till jobbet (kallar det nog så i fortsättningen) i spöregn och sen blev det inte bättre. Jag tror att skämtet "Fuck, now I´m gonna gett wet when I´m diving" missbrukades minst tio gånger, varav från mig typ tre. Klassiker.

 

Jag vet inte varför, men har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen, trots att det inte egentligen har varit någon "bra dag". Sköna snubbar på jobbet (nu kom det igen) är väl kanske en anledning. Said (15-årig andrastyrman som håller i snorklingen), Saids storebror (som var med och dök en gång, under safety stopet tog han av all sin utrustning av någon anledning), Hilad (instruktör som alltid klagar på att det är kallt i vattnet, idag hade han banimaj två våtdräkter och en extratröja på sig, otroligt), Mark (bossen som är lite av en Johan Tumba, försöker kränga utrustning mest hela dagarna), Ian (sköne Liverpoolsupporterna som har nämnt minst femton gånger att Liverpool sålde Torres med en fantastisk vinst, men blir tyst så fort man ifrågasätter dryga 350-miljonersköpet av Carroll), Albin (eller möjligtvis Alban, som lovade mig gratis boende trots att det inte alls ingick) samt "boatman" (faddern till Said och hans brorsa, som alltid sitter med ett leende på båten och kör, alltid) är nog ett ganska skönt gäng ändå. Joe är också med, han har en skön frilla.

 

Jag har testat på lite annorlunda mat, idag testade jag en rätt som kan beskrivas som en soppa bestående av totalt sönderkokt ris. Där var kyckling i den och typ rostad lök kan det ha varit. Jag skall inte vara politiskt korrekt och säga att det inte smakade gott. Det smakade skit - verkligen äckligt. Tack för mig.

 

 

Var och spatserade lite på den såkallade "nightmarketen", fanns dock bara det vanliga tråkiga: solbrillor, plånkor och klockor

 

 

Mycket folk äter mat