Lön

 

Jag har klarat av att slutföra en svensk klassiker, sprungit ett maraton och vandrat elva mil i svenska fjällen på mindre en två dygn, men frågan är: Har jag fysiken för att klara av en vecka på en avokadofarm?

 

Har flyttat in hos fem engelsmän nu. De är riktigt sköna, de är riktigt engelska. Vi bor tillsammans i två hotellrum till en veckokostnad som är mindre än den är på ett hostel. Litet kök, kyl, tre sängar, AC och badkar i det ena rummet samt litet kök, kyl, tre sängar, AC samt jacuzzi i det andra rummet. Vi pröjsar knappa tusen kronor om veckan vilket får anses mycket bra i detta land. Nu rullar pengarna in på kontot så det är inga problem ;) Fick lön igår, känns ganska lagom efter två dagars arbete. Det är tydligen veckolön här. Det är väl bra, kanske inte så jättepositivt för mig som ändå har en liten buffert, men för de fem engelsmännen som jag bor med. Haha, skulle handla lite prylar i förrgår efter jobbet till jobbet (gummistövlar, brallor och tröjor vi kan förstöra på farmen), men de hade inte råd. Fick göra det igår istället eftersom de hade råd först efter lönen… Dock har de råd att dricka öl på pub, spela bort pengar, handla zigg för det blygsamma styckpriset på fem kronor samt sitta och grogga på rummet på kvällen. De är sköna.

 

Skall ge mig på en snabb presentation av gänget, så ni vet vad ni har att göra med:

 

Mattias: En svensk 23-årig student från Sverige med stort hår… Haha, ni vet kanske vem jag är!

 

Dominic: Skön engelskman (obviously, alla är engelsmän…) som har en liten Rooneylook. Fick frågan häromdagen om han ville ha en kvinnosäck som han kunde plocka avokado i, eftersom han påstod att han hade ont i ryggen när chefen skrikit till honom att inte dumpa avokadona förrän han hade full väska. Gillar tyskor.

 

Alex: Reser tillsammans med Dominic. Jobbar i mitt gäng tillsammans med mig och en ukrainare. Spelar mycket Keno. Gillar öl och är väldigt nöjd med vår hotelldeal.

 

John O: Har varit iväg och rest i 1,5 år, har träffat en svenska som han snart skall besöka igen i Sydney, pushar mig som sören att lära honom svenska. Sjukt grym på gitarr samt äger en ukulele han har med sig.

 

Big John: 22-åring utbildad kock som har varit iväg från England i tre år helt ensam, bland annat bott på Nya Zeeland i två år. Gör fantastiska tacomiddagar med, lyssna på ironin, inköpt avokado i sin guacamole.  

 

James: Joggaren i gänget som skall jobba här på farmen i tre månader, vilket kommer göra att han får ihop pengar samt får lov att ansöka (måste ha minst tre månaders farmjobb i ryggsäcken) om ett second year visa (vill jobba i Australien i två år) som han kommer att behöva då han kommer att vara iväg från England helt ensam i tre år. 18 bast, ynglingen i gänget. Har en bror som spelar i NRL.

 

Fick ett par jeans för sjuttio spänn igår, två par andningsjobbarsockar för sjuttio, samt ett par kvinnogummistövlar (som passade mig…) för typ 150. Nöjd med shoppingen, fast glömde tröjor, vilket jag fick fixa idag i en secondhandaffär, passade även på att inhandla ytterligare ett par jeans för det icke så dyra priset en dollar.

 

Rugby är tydligen stort i England och i Australien, igårkväll började vi därmed att titta på mitt nya favoritlag North Queensland Cowboys (det första laget Big John nämnde när han skulle skryta med att han kunde alla lag i NRL = National Rygby League) mot Brisbane Broncos. Men hur gör man en match spännande om man inte ens kan reglerna? Bettar såklart ;) John O fick hjälpa mig med hur man gjorde, sen smällde jag in ett bet på Cowboyarna, de gjorde mig inte besviken. Plussade 22 och en halv dollar efter att Broncos precis i slutminuterna missat ett field goal, vilket hade gjort matchen utjämnad, samt mig 32,5 dollar fattigare. Tippade 10 dollar, fick tillbaka 32,5.

 

Senare framåt kvällen drog vi till bibblan. Bibblan (The Library) är smeknamnet på stadens enda nattklubb, som egentligen inte är ett nattklubb då man skall ha med sig egen dricka och flytta bort bord för att få ett dansgolv. Var en ganska lugn kväll, det mest anmärkningsbara som hände var väl att när jag någon gång mellan att berätta om Ingvar Kamprad och vad bokstäverna i IKEA står för lös Big John upp och halvskrek att IKEA skall vara mitt nya smeknamn. Han fick en fantastisk respons av duon Dominic och Alex, samt en flackande, instämmande blick av minstingen James.

 

Träffade på dörrvakten idag när jag drog till Woolis (smeknamn på livsmedelskejdan Woolworth´s) och inhandlade ris och sås. Han är riktigt skön, antar att ”alla känner alla” i denna lilla stad.

 

Sitter på Donkan och tuggar i mig en liten glass för tre kronor just nu och tyckte jag kände igen kvinnan utanför fönstret. Det är en av mina chefer, vad kul. Som sagt, detta är nog en ganska liten stad va?

 

Det var det för så långe, imorgon är det jobbet igen, revell vid femsnåret för att hugga bussen klockan sex. Hörs snart igen!

 

Ni känner till det här med kommentarer vid det här laget!

 

 

Denna mobilbild visar Big Johns stora kärlek för rugby