Kampen

 

Med tanke på att jag inte har känt mig helt hundra på sistone har jag föredragit att ha ACn avstängd då jag i början av vistelsen här vaknade upp och frös. Inte speciellt skönt.  Igår när jag gick min Emergency Course var jag hyfsat förkyld vilket ledde till att jag inte fick påbörja min Rescue Course (always safety first) idag vilket jag verkligen hade velat. Detta kommer naturligtvis sinka mig, då jag tappar minst en hel dag på detta.

 

Det första jag gjorde efter detta besked var att gå in på rummet och stänga av den idiotiska ACn. Jag var själv i rummet vid tillfället. När jag senare kom tillbaka till rummet var ACn påslagen igen. Då var en amerikan ensam på rummet. Så fort jag blev ensam stängde jag av den igen. När jag kom tillbaka var den påslagen igen. När vi är på rummet tillsammans rör vi inte maskinen alls. Man kan helt enkelt säga att det är en kamp mellan mig och amerikanen som kommer från New York, fint ska det vara.

 

Vi är fullt medvetna om vem det är vi möter, trots att vi inte har sagt ett ord till varandra om saken vet jag att det är han som sätter på ACn och han vet att det är jag som stänger av den. Hur kan jag vara så säker på det då? Det vet jag bara…

Helt plötsligt började det förekomma orent spel. Han hade gömt den förbaskade kontrollen, hur kan man sjunka så lågt? Innan jag visste om att det fanns en fjärrkontroll hade jag varit framme och kollat på själva maskinen om man kunde stänga av den där framme och då hade jag inte sett något. Dock hittade jag knappen och för tillfället är ACn avstängd =) Funderar på att sitta inne på rummet hela dagen…

Igår gick jag en såkallad Emergency Course, tog bara en dag. Det handlade om att kunna ge första hjälpen samt att kunna ta hand om personer som farit illa. Vi tittade på en amerikansk film som visades och den var patetiskt dåligt. För det första om man skulle stöta på en person som plötsligt trillat ner medvetslös på marken har man väl inte med sig tre par handskar, bandage, ytterligare bandage, stödskena, mun-mot-mun-metoden-skydd samt en icke fungerande mobiltelefon? En mycket viktig sak vi fick lära oss var att om man precis har hjälpt en person var det otroligt viktigt att slänga handskarna så det återvinns.

Tog en ducsh idag, anledningen till detta är att jag tycker det är viktigt att hålla uppe snittet på två gånger på vecka! =)