Jobb

 

Ringde en farm idag och sade att jag skulle älska att få möjligheten att få jobba hos dem och frågade om de behövde mig, fick ett skratt som svar följt av ett konstaterande att jag kunde besöka de så fick vi se. De behövde mig.

 

Fick numret av han som typ ”timanställde” mig igår. Han kunde inte garantera att ge mig timmar, men han trodde att jag kanske kunde behövas där. Jobbet går ut på att plocka avokado alternativt bananer, men lär mest bli avokadoplockning eftersom det är säsong för just avokado nu, sjukt nice. Kom dit i eftermiddags och jag börjar imorgonbitti klockan sju Snabba puckar. Detta är en stor farm som har väldigt många fruktplockare, men det är fint att det är av farmen som jag är anställd (var på introduktionsmöte idag, skriver papper imorgon), och inte av ett bemanningsföretag, eftersom jag får bättre villkor då. Vad sägs om att få gratis skjuts fram och tillbaka till jobbet varje dag (enkel väg typ en halvtimme), eller att faktiskt ha 36 ”garanterade” timmar varje vecka, samt säkerligen ha en fin lön? Jag är störrtnöjd. Söndag till onsdag sju till fem samt halvdag torsdag låter alldeles utmärkt för mig. De flesta små farmer stänger ner de dagar då det regnar (det är regnsäsong nu), men denna farm är så pass stor att det bara är när det är riktigt grovt som det är uppehåll. Fint.

 

Jag är riktigt glad. Känns sjukt bra. På bussen på väg till farmen träffade jag fyra engelsmän som av en slump också skulle dit, så de blir mina nya arbetskamrater. Plus en till av deras polare som inte (av någon anledning) var där idag. Vi tog bussen till ett ställe där vi sedan blev upphämtade. Efter ett tag gled det in en bil där föraren glodde på oss (och vi på honom naturligtvis eftersom vi trodde att det var våran skjuts), en av engelsmännen öppnade dörren och fick svaret: ”What the fuck are you starring at?” Haha, han stängde igen dörren och vi konstaterade att det inte var någon från farmen, som definitivt inte skulle ge oss någon skjuts.

 

På vårt lilla möte vi hade med dem frågade de vem vi var och vad vi sysslade med när vi inte var i Australien, en efter en presenterade vi oss (med huvudchefen stirrande ner i sina papper, tämligen oberörd) för avdelningscheferna. Jag presenterade mig sist och då plötsligt tittade huvudchefen upp från sina papper och slängde iväg kommentaren: ”Hey mate, you do speak much better English than those englishmen, I can actually understand you” följt av ett gemensamt skratt. Verkar vara ett skönt ställe.

 

Har glömt att berätta lite saker, så kör igenom det lite snabbt nu. En fantastiskt rolig sak som hände när jag jobbade på båten var att en dansk som jobbade med oss skulle springa med vikta lakan, men när han skulle runt ett hörn halkade han och föll pladask på golvet. Bör tilläggas att jag och en av de sköna stockholmarna satt på en bänk en meter ifrån honom, fast med en vägg emellan, efter ett par sekunder (vi sitter fortfarande kvar) hör vi den klingande danska kommentaren: ”FÖÖÖÖR HELVEDDE”, sen försvinner han iväg och jag och stockholmaren tittar på varandra och kan inte hålla oss från att garva litta.

 

Varför har alla långfärdsbussar i Asien (ja, jag drar det så långt) AC:n inställd på typ femton grader? Alla sitter med filtar, jackor, strumpor och mössor för att hålla värmen. Förlorar man inte hela poängen med att skapa en behaglig temperatur då?

 

De två sista nattdyken i Stora Barriärrevet åskade och blixtrade det när vi var nere i vattnet, spännande. Är det farligt? Ganska mysigt faktiskt.

 

Nedan följer ett gäng bilder som jag har missat att lägga upp. Enjoy!

 

Om det är så att ni vill poängtera något skriftligt, går detta att göra. Om ni klickar nedan länkas ni till ett nice place där denna möjlighet finns.

Nedan

 

 

Japanens "solbrillbränna" var ännu värre än denna dårens

 

 

Det är detta som skall till för att jag skall uppskatta städning

 

 

Fuuuuul fisk

 

 

Rockys storebror

 

 

Fotograferade den lilla räkan i bakgrunden, men råkade få med en stor hummer ;)

 

 

En spinkig rackare

 

 

Vårt lilla "sovrumsfönster"

 

 

Tjock

 

 

Inte alls röd

 

 

Smurfar dyker faktiskt också