Jeeprace

 

Favoritseger i Family Box Challenge, nytt sätt att laga mat på grund av en incident, mordvapen på avokadofarm, samt att jag kört jeep på en ny farm är väl en bra sammanfattning sen sist.

 

Om vi börjar där jag slutade sist så det var en Family Box Challenge på Atherton Hotel i lördags kväll. Med Eye of the tiger i bakgrunden gick startskottet för den fantastiskt prestigefyllda, nypåkomna tävlingen där det gällde att kränga i sig två Big Macs, sex McNuggets, fyra pommes, två cheeseburgare och fyra drycker på kortast möjliga tid. Den som först åt upp maten vann och fick den prestigefyllda titeln: ”tjockis”. Eller nä förresten, ”The Winner of the Family Box Challenge”.

 

Högoddsaren Alex inledde raskt och tog en tidig ledning, men efter knappa kvarten när han redan var spyfärdig gick han istället ut för att ta en zigg och “hämta andan”, hur man nu lyckas med det med en cigarett i munnen. När han kom tillbaka bestämde han sig för det allt för mogna beslutet att lägga av med i princip alla drickorna kvar samt en cheeseburgare och en Big Mac (som för övrigt fick bli en lunch till dagen därpå på jobbet). Hur gick det för James då? Efter Alex tidiga ledning käkade James på och i tysthet (de andra två slängde ner papper och kartonger av burgare och pommes när de var klar med det så att sekreterare Dominic skulle kunna hålla ställningen) och gick upp i en, hör och häpnad, ledning med bara någon enstaka burgare kvar. Dock är det inte lätt att slå Big John (han har fått sitt smeknamn av en anledning). När James totalt tappat aptiten och flera gånger om försökt stoppa in burgare i munnen och vänt halvvägs var det en Big John med tävlingsgnistan i ögat som stoppade in sista tuggan av Big Macen och stolt konstaterade att det bara var två drickor kvar. Dock den tunga 40-centiliters chokladshaken som en svår sista nöt att knäcka. Efter 25 minuter av tävlingen konstaterade James att det fick vara nog, han hade lyckats äta upp all mat, men drickan blev helt enkelt för mycket att mäkta med. När ganska exakt trettio minuter av tävlingen gått höjdes Big Johns armar i luften av en mycket road Dominic och en Mattias som knappt förstod vad som precis hade hänt. Då var allt (till och med den sista pommesen som han efter Dominics domarkontroll var tvungen att äta) uppätet och det återstod bara att lägga sig på sängen och konstatera tillsammans med de andra två tävlingsdeltagarna: ”Varför gjorde vi detta? Jag behöver verkligen spy”.

 

”Don´t talk to early” är en fras som används frekvent på farmen så fort någon (ofta jag), råkar konstatera att vädret är bra för tillfället. Dock fick uttrycket en annan mening när jag i lördags kväll (efter tävlingen) skulle laga lite lunchmat till söndagens avokadoplockardag. Örtkryddad kycklingkorv är inte längre någon personlig favorit då det onekligen ryker ganska mycket när man steker detta. Det är inte bara våra förra grannar tyskorna som inte kan laga mat utan att dra igång brandlarmet, onekligen jag också… Efter att småaktig panik utbrutit och jag fått springa ner och berätta för Colin (chefen på hotellet) att det kan ha varit jag som dragit igång hela brandlarmet på hotellet och efter att brandmännen kommit (totalt i onödan, trots att Colin ringt och berättat för dem att det var ett falsklarm vilket jag inte förstår. Kan du berätta varför Nilsson?) samt att en liten kille frågat mig vad jag hade gjort (han hörde mitt samtal med Colin), var det bara att återvända till sitt rum och skämmas.

 

Resultatet av detta var att dra in köksprylarna i badrummet, steka korven där med stängd dörr och fläkten igång på max, samt att ta ett litet bad i jacuzzin. Förslagen haglade hur vi skulle kunna stoppa detta från att hända igen, varav det bästa var att smälla upp en kondom på brandlarmet varje gång vi skulle laga mat. Efter två spräckta kondomer gav Dominic och Alex upp med följande kommentarer som resultat: ”Ni skulle inte ha köpt extra small” och ”Försök ett par gånger till, ni  kommer ändå inte använda dem till något annat”.

 

I söndags morse fick jag frågan av Tony (Supervisor på avokadofarmen) om jag ville vara cherrypicker, vilket innebär att man manövrerar en fet sanslös idiotmaskin som kan lyfta upp en typ tio meter i luften utan i princip någon som helst säkerhet. Man har ett litet ”staket” runt sig i sin lilla korg man står i som skydd. Denna används för att man skall kunna plocka all avokado uppe i träden, och maskinen är totalt livsfarlig! Man måste in i vartenda träd och man skall ta varenda avokado. Jag smällde i mitt huvud typ sjutton gånger i stenhårda och galet stora grenstammar när jag glömt kolla vad som fanns ovanför, jag smällde i magen flera gånger när jag råkade styra åt fel håll för att komma bort från den stora stammen (som jag istället styrde in), samt att jag nästan trillade ur korgen en gång när jag skulle upp, men råkade maxa hastigheten på neråt istället, vilket förvånade mig rejält. Efter lunch snackade jag med Tony och konstaterade att jag nog gör mig bäst som markplockare istället, så efter lunch plockade jag med min kära Robert som chef igen.

 

Igår var vi på en annan farm, jag, Alex och Dominic. Det var sjukt skoj. Det roligaste som hände var att jag fick vara första chaufför. Det var en fyrhjulsdriven jeep som var bilen som skulle tyglas av mig. Efter en gäng körningar på farmen fram och tillbaka och ett konstaterande från min sida efter ett litet ”race” mot Lino (riktigt skön Supervisor på denna farm), att han körde som en kärring, hade klockan redan blivit dags för att dra sig tillbaka och sen var det bara att se fram emot pokerturneringen på kvällen. Den gick skit, efter 52 minuters spel när jag varken fått ett ess eller jag träffat en enda gång tittade jag nöjt upp på två damer i handen, efter en all-in preflop var det bara att se sig slagen mot en 6-9. Bull.

 

Hörs snart igen! 

 

Kommentarer?

 

 

Segrare i "Family Box Challenge", gratulerar Big John!

 

 

Något som inte passar in?

 

 

Mordvapen

 

 

Detta slapp jag, för denna gång...