John is awesome

 

Strålande sol, glada människor, lättplockad avokado och torra fötter summerar den första dagens jobb efter två jobbfria dagar. Bra dag på jobbet helt enkelt. Fyra to go, sen är det helg.

 

Mina gummistövlar gjorde verkligen susen, helt underbart med torra fötter, samt slipper tänka på att inte gå i gyttja och vatten, det är liksom bara att gå på och vara lycklig ;) Kan också meddela att mina nyinköpta gympadojjor som jag använde de två första dagarna inte är förstörda, de blev hyfsade efter en liten tvättning.

 

Dock var det inte lika livat i luckan efter första hyresbetalningen då vi fick reda på att hyran tydligen har höjts med 40 %, galet saftigt. Vi får se hur vi gör, vi kanske bor kvar och vi kanske flyttar. Saken är den att det är billigt i vilket fall som helst, hade vi alla bott kvar på andra stället där man inte hade garanterat jobb hade vi fått betala 190 dollar per person och vecka och nu har de höjt hyran på våra fina hotellrum till 170 per person och vecka. Där hade vi fått bo i ett rum med delade duschar, delade dass och naturligtvis utan jacuzzi. Här kan man väl i och för sig påstå att det är delat också, men det är med personer man har valt att bo med. Vi kommer kolla runt i stan och se vad som erbjuds, men det är svårt att komma undan billigare än detta.

 

Efter jobbet hände inte mycket mer än hyresbetalningen, kan väl kanske nämnas att vi den första veckan fick rummen för det förhandsförhandlade priset på 120 per vecka och skalle.

 

Förresten, en fantastisk final i Australiensiska ligan. 0-0 efter full tid, med tio minuter kvar av förlängningen har ett lag tagit ledningen med två mål, med sekundrar kvar lyckas det andra laget få in sitt andra mål, kvitterat. Laget som lyckades kvittera gick dessutom segrande ut straffläggningen, fantastisk. Påminner på något vis om en vis Chanpions League-final 2004 där Liverpool gick segrande ur finalen. Fast ändå inte liksom.

 

En rolig sak från jobbet var när jag frågade om jag fick ta en avokado med mig hem, jag frågade chefen som är väldigt stel och han skämtade faktiskt med mig. Det var skojigt. Han sade att det var stöld och att han behövde mitt pass som säkerhet och att han inte kunde lova att jag kunde lämna landet efter detta. Sen sade han att jag kunde fylla min väska om jag ville. Det gjorde jag dock inte, men plockade ner en riktigt stor och saftig från ett av träden J Den får ligga och mogna till sig ett par dagar, för tillfället är den lika hård som… en sten?

 

Just nu rullar en film på TV:n, en person som fick sin mage uppskuren med inälvor hängandes reste sig upp och fortsatte strida. En riktig kämpe, eller bara fejkat?

 

Fick en konstig känsla igårkväll, längtade nästan till jobbet idag. Varför det? Har samma konstiga känsla idag, hur kan detta komma sig?

 

Skall nog in på internet ikväll och svara på lite meddelande, det blir en fin avslutning på en fin dag :D

 

Grabbarna kör stenhårt och kallar mig alltid IKEA, av någon anledning gillar jag det skarpt. Haha Big John försökte till och med få med cheferna på det, fast det höll inte riktigt!

 

So long, hörs i dagarna gott folk!

 

Avokadokommentarer?

 

(Jag har inte valt rubriken, lät de andra välja, och efter ett par helt för grova alternativ, fick jag väl snällt välja denna…)

 

 

Gick runt bland chipsen och tänkte precis stoppa ner en påse chips i väskan, när något fick mig att inte göra det ;)

 

 

Här har vi gänget. Uppifrån, John O (eventuellt Johnno), sedan från vänster minstingen James, följt av Big John, sedan med armen om honom Alex, Dominic huvudet över honom och sist, men ack inte minst, IKEA ;)

 

 

Resultatet av en hård dags arbete på Howe´s Farmings avakadofarm

 

 

AvokadoJag