Hyrbilsdagstur

 

Sjö, sjö, vattenfall, vattenfall, vattenfall, krater och vattenfall, samt däremellan många vackra fåglar, en del svordomar över vår hyrbil samt en väldigt ovanlig bäverand (återkommer med namn senare) är en bra sammanfattning av vår lediga dag.

 

Vi besökte Lake Eacham, Lake Barrine, Milla Milla Falls, Zillie Falls, The Crater, Dinnér Falls samt Ellinja Falls idag. Riktigt lyckad dag.

 

Det började vid fantastiska Lake Eacham i Lake Eacham National Park där jag och Dominic antog den stora utmaningen att gå ut ett gäng meter på en stor gren och hoppa ner de 20 metrarna (enligt James), jag tror bara det var tio, ner i den 300 meter djupa sjön. Det var en fantastisk känsla. Senare antog jag, Dominic och Big John utmaningen att hoppa ut en bit för att undvika en stor gren och därefter falla ner de cirka 5-7 metrarna ner i sjön. James stod på grenen en kvart, men tog sen beslutet att gå tillbaka. Sist men inte minst hoppade vi från en tredje gren som var kanske 2 meter ovanför vattenytan, men med diverse dykkonster som mål istället. Nice sjö helt enkelt.

 

Därefter var det dagsför Lake Barrine. Där var vi inte så länge, det vi gjorde var att ta ett gäng riktigt sköna bilder, titta på två riktiga höjdarträd (bokstavligt talat) och sen hoppa in i bilen och dra vidare.

 

Sen var det dags för kända Millaa Millaa Falls och en utmaning som antogs av mig och Big John, det handlade om att i den tunga strömmen simma in på baksidan bakom vattenfallet och senare simma tillbaka rakt igenom det (man trycktes rejält ner i vattnet) för att senare komma ut på andra sidan. James bangade, han simmade in bakom vattenfallet, men tog samma väg tillbaka. Riktigt nice känsla, massage samtidigt som man kämpade för att komma upp till ytan igen. Vattenfallet var kanske 50-60 meter högt. En sjuk uppskattning dock.

 

Senare kollade vi på ett gäng andra vattenfall också, dessa heter Zillie Falls, Ellinjaa Falls. Vi kollade också på en stor krater som hade ett par centimeters lager med grön sörja ovanpå.

 

Sedan vid Dinnér Falls var det dags! Platypus är en blandning mellan en and och en bäver tydligen. Källa: Big John. Ett häftigt djur, sjukt coolt! Är riktigt känt, men väldigt ovanligt. Det finns på baksidan av 20-centsmyntet, så är ett av ”deras” djur, kanske inte som känguru eller koala, men ändå. Fick ett par riktigt dåliga bilder, men häftigt var det!

 

En riktigt lyckad dag, imorgon skall vi göra en liknande tripp, har dock inte riktigt bestämt var vi skall än. Lake Tinaroo (stor och häftig sjö) eller göra ett gäng saker kring Kuranda är väl de ledande förslagen.

 

Återkommer med rätt namn på alla ställena senare vid ett annat tillfälle (uppdateringen är redan gjord). Återkommer med mer detaljer också, känner att jag måste dela med mig av vad som har hänt idag, eftersom jag varit lite dålig på sistone =).

 

Igår gick jag och lade mig tio och sov till nio. Elva timmars sömn, fantastiskt!

 

Vilka tidningsskämt har folk läst i tidningarna idag? Syftar på att det är första april om ni inte förstod detta. På första april är det liksom okej att luras lite. Glöm inte: ”April, april, din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!”

 

Kommentarer?

 

 

Lake Eacham

 

 

Mattias, Dom samt Lake Barrine

 

 

"Gänget" och en hyrbil. Tyvärr är John O i Sydney nu...

 

 

Millaa Millaa Falls med något okänt som skymmer vattnet... Bör tilläggas, det är inte speedos, utan kalingar.

 

 

Zillie Falls

 

 

Tre mästare?