Hejdå, Galapagos!

 

Galapagosöarna, dag 12. Tyvärr den sista.

 

Idag är dagen då jag (tyvärr) precis har lämnat drömmarnas dröm, pricken över i:et, körsbäret på kakan och droppen som fick bägaren att rinna över, mitt smultronställe på jorden, Galapagosöarna. Det svider något enormt. Verkligen. Och dessutom smakade maten på flyget därifrån skit.

 

Dagen inleddes inte med dykning idag. Tyvärr. Itället inleddes den med en mycket god frukost tillsammand med en jänkare och en norska. Det var också trevligt. Efter detta drog jag tillbaka till hotellet och kunde konstatera att taxin var för tidig. Sjutton minuter för tidig. Oj. Chaffisen fick snällt vänta på mig medan jag packade ihop mina sista prylar. Kunde konstatera att de spännande affärerna och stånden på Puerto Ayoras gator hade fyllt min väska. Tidigare har jag alltid, på något vänster, lyckats få ihop det. Men idag gav jag det faktiskt inte ens en chans att försöka. Anledning till det? En sjukt stressande taxichaffis. Nu drog jag istället ner den rena tvätten (nä, det är i och för sig inte så mycket) i en plastpåse och tog med som lite extra handbagage. Det gick bra det också. När chaffisen hade skjutsat mig den dryga timmen till Santa Cruz Islands (det är på denna ö jag bott på slutet av min Galapagosvistelse) spets hoppade jag på en liten båt som tog mig de 200 metrarna över till Baltra Island. Fem minuters bussresa senare var jag framme på flygplatsen.

 

Nu bär det av till Quito, huvudstad i Ecuador, i ett par dagar och sen är min Sydamerikatripp över. Tyvärr. Men det skall väl såklart bli lite skönt att komma hem också. Borta bra, men hemma bäst, som någon snubbe någon gång kläckte ur sig. Men jag hade nock kunnat tillbringa ett par veckor extra på Galapagos! :) Flyget från Baltra airport till Quito var försenat, väskor dröjde som sören och jag landade i rusningstrafik. Alla deras faktorer ledde till att jag kom till mitt hostell, Blue House Hostel, väldigt sent. På flygplatsen gaddade jag och en australiensiska ihop oss för att få ner taxikostnaden till hälften. Sören vad hennes mun gick i ett! Det jag uppattade var att hon hade haft ett välbetalt jobb (hon kryddade säkert) hemma i Melbourne, en sambo och en katt tillsammans med sin sambo innan hon drog iväg. Hon sade upp sig från jobbet, gjorde slut med sin pojkvän och drog till Sydamerika istället. Soft? Eller?

 

Jag hade hoppats på att kunna göra en del under sen eftermiddag/tidig kväll också. Men det blev inte så. Drog snabbt ut till "Old town" och tog några foton på Plaza Grande. Det blev min kvällssyssla, förutom att kolla var bussen till marknaden som jag skall till imorgon avgår ifrån, såklart! Hyfsat nära hostellet, vilket såklart är tämligen skönt. Kommer bli en tidig morgon. Klockan står på sex. Skall hugga bussen vid halv sju för att ta mig med buss till en stad norr om (tror jag?) Quito för att gå på marknader. Skall tydligen finnas allt möjligt där. Och mycket av allt möjligt. Stort skall det vara. Bussarna (ett byte) kommer ta två och en halv timme. Men det kan det vara värt.

 

Mötte förresten en kille på mitt hostell i Quito. Han hade också dykt på Galapagos. Han gjorde tre dyk, men såg inte en enda hammarhaj. Jag tyckte lite synd om honom (jag vet hur gärna jag ville se hammarhaj och jag fick faktiskt se en, eller ja flera), men på något vänster tycker jag det är helt underbart också. Det gör mitt möte med hammarna än mer speciellt!

 

Hejdå, Galapagos!

 

 

Chelsea har en egen pub i Quito.

 

 

Fint träd som stoltserar på Plaza Grande.

 

 

Fin vy från Plaza Grande.

 

 

Vart hittar vi detta torn? Stämmer, Plaza Grande.

 

 

Saknar Galapagos.