Fredagsmys

 

Igårkväll när det trots allt var fredagskväll drack vi inte öl, vin, sprit eller något annat med alkohol. Vi satt inte heller i någon bar eller entrade något dansgolv. Vi satt helt enkelt på ett kafé tillsammans med cirka 30 stycken 60-plussare; åt scones, drack te och lyssnade på musik. Mysigt.

 

Annars började vår helg (fredag morgon) med en numera planerad och ack så viktig fotbollsmatch i parken, eller match är kanske lite att ta i, men fotboll i alla fall. Igår var det bara jag, Dominic och Alex som var och lapade sol tillsammans med vår 3-dollars boll och ett gäng vattenflaskor. Det slutade, kanske inte helt planerat, att jag, med min tunga högerfot, sparkade sönder bollen med min bara vrist så det hördes ett högt ”PANG!”. Återigen: Man får vad man betalar för :) Det är väl helt enkelt bara att handla en ny.

 

Helgens ångest hittills är väl när vi satt inne på Donkan och krängde frukost och Alex med sin mobil var inne och surfade och upptäckte att det har släppts ett nytt Angry Birds (Dominic spelar detta hela tiden), han ville verkligen inte att detta skulle ske. För då visste han att han skulle sitta och lira det hela tiden. Timmarna senare satt Dominic med ett nedladdat Angry Birds och en Ipod i högsta hugg inpluggad i väggen för laddning (batterierna slut) och spelade, just det, Angry Birds. Bull läge.

 

Måste berätta om en liten rolig situation. För några veckor sedan var John O på bio i Cairns. När han gick in i salongen kollade de inte hans biljett, så han tänkte att då är det ju bara att gå in på en annan bio någon annan gång, eftersom de inte kollar. Det gjorde han. Ungefär en timme in i denna film (det var för övrigt bara han och tre stycken pensionärspar som kollade denna gång) kom en kontrollant fram till honom och frågade om han kunde visa upp sin biljett (antar att de helt enkelt räknade hur många biljetter som var sålda och hur många personer som satt i salongen och konstaterade att inte pensionärerna snikat in). I mörkret fumlade han lite i sin plånbok, kom på att han hade sin gamla biljett kvar, tog upp den och i mörkret visade han upp Scene 3 (denna film var i samma salong som hans förra film), kontrollanten krystade fram ett väldigt förvånat ”Cheers mate”, insåg att han faktiskt ”hade betalat” och berättade säkerligen fantastiskt förvånat för sina kollegor att den blonda engelsmannen faktiskt hade betalat sitt biobesök. Skön story.

 

Blev en jättelyckad fredagskväll, satt på ett litet kafé där folk som ville kunde spela ett par låtar inför publik. John O lirade ett gäng låtar, varierande med ukulele och gitarr och fick till publiken stora vrål (om detta nu är möjligt med 30-35 pers) tacka för sig efter sina låtar. Han är grym.

 

Dagens planering är väl inte så långt gången med handen på hjärtat. Igår bokade jag, Dominic och Alex en bil från onsdag kväll till fredag kväll. Vi skall dra ut och kolla in lite vattenfall och regnskog i trakterna, det skall bli fantastiskt kul! Vi kör till jobbet torsdag morgon, sen drar vi direkt från jobbet ut i naturen och sen har vi hela fredagen att fortsätta våra turer med.

 

Tvättade idag, maskinen är sämst, torktumlaren är ännu värre. För typ sju t-shirts, fyra strumpor och två skjortor behöver man köra maskinen tre gånger om. Menmen, vad har man för val? Ett val är att ha blöta kläder i och för sig, men inget för mig. Testade det förra veckan och då luktade kläderna bara unket…

 

Har ännu inte sökt jobb som divemaster, trivs för bra här. Men har tänkt ringa upp diving resorts på fredag och marknadsföra mig själv. Får se om detta blir av. Ny jobbvecka med start imorgon, ser fram emot det tidiga morgonmötet med Robert!

 

Ikväll kommer Big John, James samt Alex ge sig på McDonalds (eller i och för sig vår egen påhittade) ”Family Box Challenge”, vilket innebär att klara av att äta upp en hel familjebox på Donkan. Målet inkluderar två 25 centiliters drycker, två 40 centiliters drycker (varav två av dem måste vara milkshakes), fyra små pommes, två cheeseburgare, två Big Macs samt sex McNuggets. Klarar de av det vinner dem… äran. Nästa uppdatering inkluderar saftig rapportering om hur det gick.

 

En 45-årig man (med grått hår) passerad precis på en skejtboard. Coolt.

 

Ha det kanon allesammans!

 

Ett klicka här och ni kommer till gästboken!

 

 

Kafét med äran att roa fem engelsmän och en svensk

 

 

John O briljerar, här med gitarren i högsta hugg

 

 

Här briljerar, eller kanske ine briljerar, men i all fall underhåller en lokal förmåga...

 

 

...publiken