Ecuador-Frankrike

 

Igår såg vi en fotbollsmatch och det var inte vilken fotbollsmatch. Det var en VM-match. I Brasilien. I Rio de Janeiro. På Maracana Stadion. Av någon anledning ville alla möjliga folk fotografera sig med oss. Av någon konstig anledning drog vi till oss en massa uppmärksamhet. Luktade vi gott? Var vi enkla offer för ficktjuvar?

 

Dagen var the Day (med stort D)! Denna dag skulle vi äta, andas och leva fotboll! Inget annat än fotboll! Bara fotboll! Uppe med tuppen för att käka tidig frukost och sen snabbt iväg till Rios största supportermarknad för att handla lite rekvisita till matchen! Vi gör ingenting annat än att gå all-in, så vi tänkte handla med oss någon rolig pryl. Vi funderade länge och väl. Kanske en fransk tröja? En liten ecuadoriansk flagga? Eller en visselpipa? En tuta kanske? Vi ville i alla fall ha något, för man kan väl inte gå på en VM-match utan något extra kul?

 

Timmarna gick, lite för snabbt faktiskt. Vi försökte göra allt för att njuta. Men frustrationen växte lite hos Malmberg när han inte fick tag på det han skulle. Vi frågade efter det vi skulle ha och blev vägvisade av en fantastiskt trevlig och hjälpsam chef. Fast till ett apotek? Där hittar man väl inte supporterrekvisita!? Dessutom passade han på att berätta att hans anställda var färgade. Vad hade det med saken att göra? Men trevlig och hjälpsam var han!

 

Dags att bege oss mot arenan. Fantastisk stämning; På metron, både utanför och på arenan. Och på stan. Allt var på topp. Men det var nu någon gång vi började dra till oss uppmärksamhet. Vad händer? Till och med poliserna skrattade åt oss. Hade vi satt på oss tröjorna back och fram? Ingen visste.

 

Det var också nu månadens(eller årets!?) byte skedde. En ecuardian gled förbi och frågade mig om jag ville byta bort min svenska matchtröja som jag hade haft på mig mot hans ecuardianska tröja? Självklart! En deal rakt upp och ner! Jag glömde dock berätta att min tröja var tolv år gammal, väldigt kort och hade spilld röd färg (av någon aneldning) på sig. Själv fick jag en splitterny (prislappen kvar) ecuardiansk matchtröja som jag kommer att värna om som om det vore mitt egna barn! Trevlig var han också! Vilken man!

 

På väg till arenan ville folk fotografera sig med oss, vi förstod inte riktigt varför, men trevlig (och svensk) som man är ställer man naturligtvis upp!

 

Väl inne på arenan var stämningen fantastisk, vi mådde som kungar och hade en alldeles fantastisk kväll! Otroligt nöjda och glada gled vi hem igen på metron, duschade (ovanligt länge) och käkade på metron (subway)! Vilken otrolig dag! Helt fantastiskt!

 

Till slut kom vi nog fram till varför vi varit så populära för fotografier...

 

 

Maracana Stadion. Utifrån.

 

 

Maracan Stadion. Innifrån.

 

 

Stämningen på topp. Mycket fans. Här med Maracana Stadion i bakgrunden.

 

 

Poliser är trevliga.

 

 

"Nu smäller det snart!"

 

 

1958 vann Brasilien VM. Sverige kom tvåa. I Sverige.

 

 

1994 spelades VM i USA. Brasilien vann. Sverige tog brons.

 

 

Snart avspark.

 

 

Laddar tillsammans med mina landsmän.

 

 

Halvleksbild.