Dance party

 

Galapagosöarna, dag 7.

 

Nio stycken turister som drar igång musik på högsta volym, som smäller upp en discolampa i taket, som flyttar undan bord och som dansar i två timmar efter middagen. Helt nyktra. Det gjorde vi under kvällen. Viking Line, släng er i väggen!

 

Dagen började, precis som dagen innan, med ett par armhävningar och några situps uppe på soldäck. Men denna morgon var jag inte ensam, jag hade sällskap både av Mark & Kristen (det mycket trevliga, energiska amerikanska paret) och min buddy Jason, såklart!

 

Idag hade vi ett ganska späckat schema. Vi skulle hinna med mycket på förmiddagen så att vi senare under eftermiddags-, kvälls-, och morgonkvisten skulle kunna transportera oss en klart representabal sträcka. Cirka 15 timmar. Det var vad som gällde under dagen. Men faktum var att vi skulle passera Bolivar Channel, dit många valar kommer, så det kunde det vara värt, trots förvarningen om "rough sea".

 

På förmiddagen hoppade vi av båten vid Tagos Gove (Isabela Island), en fin lite bukt där det skulle visa sig, finnas underbar natur, men inte fullt så mycket djur. Vi hann inte gå av förrän Jason bestämde sig för att trampa i sjölejonbajs, mycket "hånfulla" kommentarer senare och en hel del skratt tog vi oss vidare och genom att passera Darwins´s Lake (en "sjö" som stundtals är tre gånger så salt som havet) kom vi så småningom upp en bra bit på en vulkan! Häftigt!

 

Sen var det dags för det som kom att bli den häftigaste snorklingen med haj, sjölejon, pingvin och sköldpadda. Häftigt värre! Och kallt för dem som inte kom över en våtdräkt. Typ Olli.

 

Fernandina är en av Galapagos 125 öar. Och inte vilken som helst, lite av min favoritö. Faktiskt. Vi besökte den under dagen. Det var awesome. På denna ö såg vi massvis av simmandes leguaner, ett gäng hökar som ville att vi skulle flytta på oss eftersom där låg en livmoder från en sjölejonsmamma. Den ville de festa på. Mamman som precis hade fått sin unge låg en bit bort och tog hand om sin unge. Så söta de var där de låg tillsammans. De var faktiskt det. Och ungen var bara några timmar gammal. Awesome.

 

Efter detta var det dags för den 15-16 timmar långa resan där vi bland annat passerade Bolivia Channel som är ett ganska bra häng för valar. Och ja, vi såg en del av dem. Men från långt avstånd. Men coolt var det. Garanterat.

 

Kvällen avslutades, som jag redan var inne och nosat på, på dansgolvet. Det var Kristen (vem annars?) som drog igång det. Vi flyttade bort ett bord för att få tillgång till ett större dansgolv och dansade faktiskt ett bra tag. Kristen svängde, helt seriöst, upp på bardisken ett kort tag och alla hade väldigt roligt. Problemet var att vi under vårat "disco" passerade den biten av resan som råkade vara "rough sea", vilket innebar, att trots att vi var helt nyktra, rörde vi oss på ett fantastiskt onyktert vis. Efter "discot" lade jag mig i sängen, mådde lite dåligt (en uns av sjösjuka, men inte mycket) och kände hur allt bara verkade åka upp och ner hela tiden. Ungefär som en kväll på krogen, med andra ord.

 

Jag kan inte påstå att jag är vidare stolt över mitt, icke helt maskulina skrik, när en råtta sprang förbi mig i köket på hostellet jag bodde på i Bolivia.

 

 

Darwin´s lake med havet i bakgrunden.

 

 

Sköldpadda

 

 

Uppfluffad hök.

 

 

Simmandes leguaner.

 

 

Mamma med nyfödd son/dotter (antagligen son).