Copa

 

Skolor ger barnen ledigt dagen innan, affärer stänger under dagen och folk vägrar hämta upp helt nyfödda barn från BB. Anledningen? Brasilien spelar fotboll.

 

Det sägs att Sverige stannade när Stenmarck åkte skidor. Jag kan i och för sig inte dementera detta, men jag kan trots allt lova att det inte är någonting emot hur brasilianare agerar när Brasilien sparkar boll. Hela landet andas (och äter nästan) fotboll. Brasilien är fotboll. Fotboll är Brasilien.

 

Nu är vi inte i djungeln längre. Det var mycket bra dagar ute i bushen, men nu skall det bli härligt att andas storstad och med Sao Paulo bara ett stenkast tidsmässigt ifrån oss (aningen otaktiskt att boka in flyg fredagen den trettonde?) känns det som obekvämligheterna á lá sova utomhus i hängmatta, bli biten av myror, mygg, knott, flugor, malar och skit, inte kunna dusha ordentligt, att inte kunna torka kläder (fuktigt väder, eller rättare sagt, FUKTIGT väder) och att inte kunna unna sig att handla en chipspåse gör att dagarna i Sao Paulo hägrar ännu mer. Det skall bli gött. Och internet skall finnas på boendet sägs det. Bara en sånn sak.

 

Imorse skulle vi säga hejdå till familjen vi bott hos de senaste tio dagarna och ta båten från huset till Alter do Chao. Tyvärr kom båten bara halvvägs (med Bata som stilig kapten) innan motorn lade av. Batas brorsa fick komma och hämta oss med bil. Med en bil som nätt och jämnt kom över de ofrivilliga vägguppen i den, minst sagt, gropiga vägen, med en ofrivillig flod på vägen (regnperioden har precis varit) och med en jinxande Annika i baksätet ("men nu är det nog över, nu blir vägen bra" = ännu gropigare väg och ännu mer vatten) senare kom vi fram till Alter (det sägs att Alter do Chao kallas så i "folkmun"). Imorgon är det dags för Storstaden och Sao Paulo. Det sägs att ingen reklam alls finns i staden. Ni som sett "The greatest movie ever sold" vet vad jag snackar om. Detta återstår att se.

 

Vi passade också på att fira in VMs start och vad är väl då bättre än att glo matchen ute på stan, se Neymar fixa brasseseger (men straffen, den situationen måste domaren ha sett lite snett på!?) och fira med tutandes bilister och galandes gubbar och tanter, tjejer och pojkar, ute på gatorna. När Neymar precis satt straffen gled en ambulans (med rödljusen på!) förbi, tutade och firade målet tillsammans med oss på baren. Bara en sånn sak.

 

När Batas brorsa (vet ej vad killen heter, därför han bara kallas för just Batas brorsa) körde ringde mobilen i ett. Det handlade om att en kvinna precis fött ett barn och att mamman och flickan/grabben helt enkelt behövde skjuts hem. Han kunde onekligen inte eftersom han körde oss, men han stannade vid hos någon han kände och frågade dem. Svaret? "Inte idag. Det är Copa (VM)". Stenmarck, släng dig i väggen (backen)!

 

Idag (förhoppningsvis inte imorgon?) är det strejk på Sao Paulos flygplats.

 

Copa!

 

 

Regnskog

 

 

Regnskog. Igen

 

 

Trollslända