Blod

 

Cirka en halvtimme innan min alldeles nyinköpta mp3-spelar slutat fungera och sekunderna innan Robert kläckt ur sig kommentaren: ”Now it is confirmed, Swedish people do have red blood” cuttade jag mig rejält i högra ringfingret.

 

De senaste två dagarna har min grupp med Robert som gruppledare lekt ut allt motstånd i kampen om den otroligt prestigefyllda kampen om att lyckas plocka mest avokados. Igår var vi endast fyra personer: Jag, en fransman vid namn Vins (Vincent), Alex, samt naturligtvis Robert (Rooney). Det är uttalat att målet är att man skall plocka två tunnor per skalle per dag, vilket med enkel matematik innebär åtta tunnor för fyra personer. Vi utklassade allt motstånd och hivade in fjorton (!!) tunnor! Vi vann inte bara kampen om flest tunnor, utan förnedrade de andra grupperna om antalet tunnor i genomsnitt per person. De andra grupperna var fem personer och de lyckades plocka tio, 12 och 13 tror jag det var. Men faktum är att vårt snitt på 3,5 tunnor per skalle innebär att den sämsta gruppen på endast 2 tunnor i snitt per skalle får stå i skamhörnan och ha en rejält pinsam stund, ungefär som den som alla andra förutom Big John (vet ni vem det är), Bryan (vet ni vem det är) och John (en skön avokadoplockar på dryga 50 bast som i princip alltid snackar om kvinnor han träffar via en dejtingsajt på nätet) hade när dessa tre hade en väldigt djup diskussion om porr under lunchen igår, samtidigt som Bryan glodde på just det, porr, på Big Johns Ipod. Det är bara män som plockar avokado, och stämningen är därefter… Vi vann kampen även idag förresten, lyckades hiva in nio tunnor på fem pers redan vid lunchtid, fantastiskt. De andra ”lagen” låg på sex till åtta. Slutade efter lunch.

 

Det mest händelserika idag var att jag nästan såg en orm, eller ja, nästan och nästan, det var ett ormskinn i alla fall. De är inte lika kända för att gömma sig när det kommer folk i närheten.

 

Kom för övrigt att tänka på när jag jobbade på bananfarmen för ett par dagar sedan, då fick man höra att man absolut inte skulle skämta om att man såg ormar (ormar är betydligt vanligare där, eftersom de trivs bättre i bananterräng), eftersom när man väl såg någon orm skulle folk inte ta detta på allvar. De första tre gångerna folk ställde dig och pekade på ett ställe och skrek: ”SNAAAKE” gick jag på det, men efter femte och sjätte gången insåg man att de bara försökte sätta dit mig igen. Men skoj var det. Även Dominic (dock inte medvetet) ställde sig och skrek ”SNAKE” en gång, det enda problemet var att det han såg som stack ut från bananplantsbladet var inte en orm, utan ett huvud från en oskyldig padda. Han hade det inte lätt resten av eftermiddagen…

 

Var inne och reklamerade mp3-an idag, skall snart ge mig på tvätten, torktumlingen, samt fixa ihop lite lunchboxar för helgen. Kom på att det varken blir tvätt eller torktumling då stället stänger halv tio, skönt. Då får det bli imorgon istället.

 

Ha det kanon allesammans! Gästboken

 

 

En man med avdragns brallor under rugbymatchen, han kom inte undan...