Bilturen

 

Innan idag var jag inne på dykföretaget och testade dykutrustning, fick berättat för mig hur många dyk (åtta stycken) som skall dykas, kollade in hur båten ser ut och ställde de sista frågorna angående hur planerna ser ut på havet. Och betalade. Och frågade hur stor chans det är att få se en knölval. Svaret? 100 %.

 

Idag var klockan inställd på lite efter nio, och så blev det naturligtvis lite snooze på det för att glida ner lagom till när frukosten slutar servas, nämligen 10.00. Jag har slappat till mig nu, men blir skärpning när jag drar härifrån (Caravelas). Skall iväg och dyka. Och se knölvalar. Awesome.

 

Fast faktum är att jag nästan lika mycket ser fram emot att flyga totalt 400 mil (Brasilien är stort och så lite omvägar på det så blir det snabbt många mil) för att komma till brasilianska delen av Pantanal (googla Pantanal, det är fett). Dit skall jag efter dykningen. Och leva i bushen. I fem dagar. Och se jaguar (enligt hemsidan är det 95 % sannolikhet). Awesome.

 

Gillar inte när folk jinxar, känns som att folk jinxat upp mig över öronen redan. Slutar kanske med att jag varken får så knölval eller jaguar? Då är frågan: Är jag nöjd om jag får se en av dem? Tror jag blir nöjd om jag får se en knölval, även om jag bommar jaguaren. Vilken havsbjässe. Det hade varit häftigt. Riktigt häftigt. Eller byter jag ut det mot en jaguar? Tror jag blir nöjd om jag får se en jaguar, även om jag bommar valen. Vilken djungelbjässe. Det hade varit häftigt. Riktigt häftigt.

 

När jag drog iväg till dykföretaget fick jag skjuts av hostelägarens polare. Det slutade med att han tog med mig på en sightseeing (stavas det verkligen så?), visade utställningar från Abrolhos National Park (dit jag ska), visade knölvalsskelett (som var i anslutning till utställningen), tog med mig på en liten trekkingstig, visade sin lägenhet och bilder från när han varit på Abrolhos. Riktigt skön snubbe. Blev lite av ett halvdagsprojekt. Lång biltur det där, men en riktigt trevlig överraskning.

 

Åt ute idag (har inte blivit så mycket av det på sistone, dels då jag vill spara pengar och dels då jag är rädd för att någon ska tillaga, exempelvis, dålig kyckling) och råkade ge servitören 98 Reais (typ 300 spänn) för mycket. Hann gå därifrån innan han sprang efter mig och skrek (riktigt schysst och ärlig man) att jag råkat ge en 100-lapp istället för en 2-lapp. Ibland har man tur. Fast en bra spelare (människa), förtjänare väl lite tur ibland? På samma restaurangbesök fick jag in en stark sanslös sås som jag tog, helt seriöst, en droppe av, på en kycklingbit. Brände i hela munnen. Starkt. Mycket starkt.

 

Kommer nog inte ha internettillgång på ett tag nu, men för alla er (i alla fall två pers) som hänger på hemsidan kan jag meddela att uppdateringar kommer så småningom. Håll ut.

 

Dykning och bushhäng är bra. Fast var för sig. Ungefär som ketchup och glass.

 

 

Fin kyrka på ett av Caravelas torg. Belägen vid vattnet

 

 

Fejkad variant av knölval. 100 % garanti på att jag kommer se en under mina kommande dagar på havet. Har jag redan sett en då, eller?

 

 

Har ändå redan sett en död. Typ

 

 

Hittade en länga med lite festliga hus...

 

 

...och en med inte allför festliga hus