Beto

 

Klättra i lianer, kolla dödsskalleapor och spela organiserad fotboll (med just Beto som domare) i Brasilien med brasilianare är något som i alla fall hos mig kvalificerar in som uppfyllda drömmar allihop. Idag har varit en bra dag. En mycket bra dag. Brasilien levererar.

 

Beto är inte bara vår guide, han är också fotbollsdomare när ett gäng wannabee Neymar och company ungdomar från Alter do Chao spelar fotboll på en, som till och med på på Lomma IP-mått sett, är en urusel gräsplan. Efter dagens utflykt där vi åkte ut på floden i en kanot med Beto, Annika och Gervino och bland annat slingrade oss i lianer (och gjorde av med en hatt...) och såg silkesapor frågade Beto mig och Nilsson om vi var sugna på fotboll. Vi behövde varken en minut eller en sekund på oss att ta beslut. Vem vill inte lira fotboll med brasilianare i Brasilien? Till saken hör att ingen av oss gjorde bort oss och att vi (av Malmberg) fick betyget: Topp 40 %. Inte illa, faktiskt inte illa alls, av två gamla avdankade Nikeprofiler.

 

I skrivadne stund ligger Nilsson redan och sover och jag har fortfarande kvar 24 armhävningar och ett gäng Abrollerrullningar innan jag har samvete att slänga huvudet på kudden. Idag har som sagt varit en mycket bra dag och förhoppningsvis väntar ett antal riktigt bra dagar till då vi imorgon på riktigt skall ut i Amazonas och leta efter både anakondor och sengångare. Hoppas på jackpot, inte bara på fotbollsplan, utan även i djungeln.

 

Beto is not Bebeto, Beto is Beto.

 

 

Liten krokodil