Bata

 

När vi var ute på en nattguidad tur på floden stannade vår guide kanoten vid en brygga och hoppade av. Han skulle bara "gå och kissa". Några minuter senare kom han tillbaka med en kajman (besläktad med alligatorn, fast mindre) under armen, slängde iväg ett karaktäristiskt skratt, kastade i den i vattnet igen och kom tillbaka ytterligare några minuter senare med en fågel (hur fångar man en fågel!?) i näven. Det är vår guide. Han heter Bata.

 

Under dagen var det återigen dags att lira fotboll med byns ungdomar. Trots två mål av "Inzagi-Malmberg" och några trollerikonster á lá "double-up-tunnel" av Nilsson blev vårt lag förnedrat med 6-3. Inget snack idag heller. Tråkigt, men brassesant.

 

Dagens höjdpunkt var utan snack turen på floden under kvällen/natten. Fantastiskt grymt. Fick se typ världens största padda, två olika sorters fåglar varav en riktigt fet som bara kommer fram när månen lyser (jepps, det gjorde den idag), en fet kajman och det häftigaste, en trädmyrslok. Riktigt cool sak det där skall ni veta.

 

Bata är frenetiskt grymt på att paddla också. Helt enkelt.

 

Jag och Nilsson lekte en lek. Den gick ut på att kasta så många varv som möjligt med en schweizerkniv med kniven utfälld. Jag förlorade. Punkt.

 

ps. För några dagar sedan när vi glodde på Brasilien-Serbien gled en mc-snubbe förbi baren (okej, bar och bar, det var ett ställe med en TV som sålde öl) där vi satt, beställde in en shot (vi gissar på en fyra), svepte den och körde iväg mindre än tio sekunder senare (ja, vi räknade).

 

 

Århundradets jinx!?

 

 

Skola. Bra luftventilation i alla fall

 

 

Någon strange vogel

 

 

Ormtjusare, ehh, kajmankyssare

 

 

Sweet

 

 

The man

 

 

The man x2

 

 

Månmamma

 

 

Trädmyrslok (i mitten av bilden)

 

 

Watch out!

 

 

Brassesambastrandfotboll