Bananfarm

 

Vad har hänt sen sist? Har umgåtts med lite engelsmän, har varit på bananfarmen, har handlat, tillagat och ätit lite mat, samt att jag har plockat avokado.

 

Det är lätt så att man glömmer massa saker, när saker och ting väl händer tänker jag att jag måste dela med mig av dem på bloggen, men onekligen måste man väl skriva upp skiten, för man glömmer det lika snabbt igen.

 

Måste berätta lite om min närmsta chef, han heter Robert. Kallas Wayne, eller helt enkelt Rooney, av oss, gänget. Anledningen att han kallas Rooney vet jag inte egentligen, jag bara hakade på. Liknar han Rooney, kanske? Han har ett fantastiskt sött leende i alla fall. Han är cirka 45 år gammal och har plockat frukt i 25 år, han brinner verkligen för det. Han berättade häromdagen att han brukar komma hem från jobbet vid halv sex – sex, går och lägger sig halv åtta, går upp halv fyra för att förbereda sig för jobbet, åker till jobbet vid halv sju, jobbar sju till fem, kommer hem från jobbet och lägger sig typ två timmar senare. Han är gift. Hans strumpor är väldigt West Ham/Aston Villa inspirerade, han skriker hela tiden på oss att plocka avokadona snabbare. Missar man en avokado på ett träd med flera hundra berättar han väldigt tydligt detta. Jag fick honom att skratta, eller i alla fall le för någon dag sedan. Han sade att vi hade jobbat bra och jag sade att han hade jobbat bra. För någon dag sedan berättade han att vi skulle vara rädda för att få sparken eftersom de skulle sparka fem avokadoplockare. För någon dag sedan fick vi även mycket beröm av hans chef eftersom vi redan plockar mer än genomsnittet, trots att vi bara jobbat där i lite mer än en vecka. Jag gjorde nästan av med en sekratär (stavas det så?) häromdagen, hade jag inte hittat den hade jag blivit skyldig 30 dollar. Han säger ungefär fem gånger dagligen att vi får prata om vi fortsätter plocka avokado, när vi pratar OCH plockar avokado säger han att vi måste plocka avokado också. Han är väldigt speciell, men han är helt fantastisk. Tummen upp, Wayne!

 

Skall se Big John spela Rugby på lördag, kommer bli ball. Big John har gjort två träningar och får chansen med Atherton Rothers reservlag på lördag. Matchen börjar halv sex på kvällen (på en lördag?) och varar någon timme, eller något. Funderar på att handla en tuta.

 

Idag jobbade jag halva dagen på avokadofarmen och efter det frågade de om jag ville komma ut och mecka lite med bananer. Mitt jobb? Usch, vill inte berätta om det egentligen. De enda jag gjorde var att spruta in diesel (som tömdes upp från en biltank) i för små bananplantor. Anledningen till detta var att man inte ville ta energin från jorden för att förstöra för den största bananplantan som fanns i närheten. Diesel, usch! Fick så dåligt samvete varje gång jag såg en groda eller padda eller ödla eller insekt. Diesel, usch! Tänka alla djur som påverkas och tänk på alla som går omkring med en väska på ryggen som man fyller på med diesel, kläderna stank diesel efteråt! Alex fick huvudvärk av skiten! Diesel, usch! Imorgon skall de bespruta alla bananplantor med flygplan för att plantorna skall ge mer frukt! Trodde inte man gjorde sånt längre, speciellt inte i ett land som Australien, som ändå får anses industrialiserat och rikt, och som därmed borde tänka mer på miljön, eftersom man ändå har råd att ja, tänka på miljön. Kommer nog handla kravmärkta bananer i fortsättningen. Har inte märkt av något av detta på avokadofarmen alls. Inget, tur är väl kanske det…

 

Nu är det helg. Kommer vara ledig i två dagar, vi har inte bestämt hur vi på bästa sätt skall ta vara på tiden. Min enda plan jag har är att ställa klockan på kvart över fem, höra alarmet skrika på mig, få ångest och sen komma på att jag är ledig =)

 

Jag fick hugga ner några bananplantor som var typ fyra meter höga, knivarna är galet vassa. Kände mig cool…

 

Har inte sett Bryan på någon dag, har bara hört hans accelererande traktor och hans egensinniga skrikande på avstånd.

 

Idag var det möte på jobb, igårkväll fick jag följande sms: ”Mattias. Don´t forget the meeting tomorrow morning. Be at the Walkamin Packing Shed, 6.30am Thursday 17th March for a sausage sizzle and then the meeting.” Personligt och bra skrivet. Mötet var okej, korven var fantastisk.

 

Glömde min keps hemma för någon dag sedan, jag frågade om jag kunde låna en annan, javisst svarade dem, gav mig en keps och drog 9 dollar från lönen. Soft.

 

Tycker det var fantastiskt roligt att vara med ett par timmar på bananfarmen, nu har man upplevt det också.

 

Australien är fantastiskt.

 

Banankommentarer?

 

 

Avokados