Amazonas djungel

 

Silkesapor, vrålapor, papegojor, sengångare och massa andra häftiga växter och djur, blommor och bin. I Amazonas finns både det ena och det andra. Och vår guide Bata. Han äger.

 

Dagarna i Amazonas har inte bara börjat bra, de har börjat mycket bra. Vi blev skjutsade från Alter do Chao till en gård där en familj bestående av Bata (vår guide), hans fru och deras fjorton (!) barn bor. Eller inte riktigt alla, eftersom några barn har flyttat hemifrån, men de flesta i alla fall.

 

Höjdpunkten såhär dags är nog varken när vi såg vrålapor, silkesapor eller en stackars sengångare som hakade sig fast i ett träd, det är nog så fort man umgås med Bata. Kan egentligen inte sätta ord på vad det är som gör honom så speciell, men hans skratt smittar. Minst sagt. Skön lirare.

 

Hittills har vi varit ute på en kvällsutflykt på floden, tagit en liten promenad och en mycket lång promenad. På kvällsutflykten såg vi ett gäng skrikandes vrålapor (passande namn va?), på vår lilla promenad femtioelva olika ödlor, varav en var knappt en ödla, den var bara fem centimeter lång, men det räknas väl ändå? Och på vår långa promenad (22 kilometer) hann vi se två gäng med silkesapor och både dotter, mamma och mormor. Dotter är ett stort och gammalt träd, mamma ett mycket stort och jättegammalt träd och mormor ett mycket, mycket stort och jättejättegammalt träd. Någon fyndig själ tyckte det var kul att döpa dem till det. Men stora var dem.

 

Rolig fakta 1: Annika och Gervino gick efter fel tid i flera dagar. Jag och Nilsson påpekade att de nog hade fel, men de insisterade.

Rolig fakta 2: Jag råkade gå i någon form av nymålat område. De hade definitivt inte satt upp "Nymålat-skyltar", fast kan ha hänt att det stod något liknande, fast på portugisiska...

Rolig fakta 3: Nilsson har gjort ett äkta hat(!)-trick! Han inledde resan med att köpa tre hattar på fem dagar.

 

Annika is not Annika, Annika is Annice A.

 

 

Silkesapa

 

 

Sengångare

 

 

Passionsfrukt

 

 

Människoätande spindel

 

 

Mormor

 

 

Fågel, helt enkelt

 

 

Solig solnedgång