Alter do Chao

 

Äta frukost tillsammans med kolibris vid din sida och gamar hökandes över dig, ha leguaner som bor i samma by som dig själv och sitta i en båt ute på en biflod till Amazonas och ha delfiner (både rosa och gråa) simmandes under dig (vissa till och med visandes för oss) är få förunnat. Mar har haft det sämre.

 

Att "The island of love" just nu, med tanke på att det är slutet på regnsäsongen, är helt undet vatten gör ingenting då vi dagligen umgås med en brasiliansk gitarrspelande man med ett ständigt leende på läpparna och en Annika som behandlar oss som sina egna söner.

 

Efter båttransporten till Santarem blev vi hämtade av ovan nämnda personer (mannen heter Gervino och kommer från Sao Paulo) innan vi blev skjutsade till Alter do Chao, vilket är en stad med dryga 7000 pers som ligger behagligt inklämd mellan det ena och det andra, någonstans väldigt nära djunglarnas djungel, Amazonas. Vi trivs.

 

Hittills har vi vandrat förbi ett skogsparti upp till toppen på ett litet berg, varit ute på delfinsafari och kollat på en alldeles underbar solnedgång. Och fotograferat massa gamar. Snart skall vi ut på floden igen och paddla i höjd med trätoppar och håna stammarna för att de är under vatten innan det är dags att bege sig ut, och bo i, djunglarnas djungel, Amazonas.

 

I Amazonas lever fler än 50 olia aparter.

 

 

Fint skit

 

 

Solnedgång

 

 

God mat och sånt

 

 

Kaxigt värre